Trabzon’da Bakanlar düzeyinde yapılan üst düzey toplantıyla ilk işaret fişeği çakılan ve tempolu bir şekilde başlayan çalışmalar kapsamında Gümüşhane’de ilk olarak üst üste toplantılar ve ziyaretler yapılmıştı.
Ardından Vali Yücel Yavuz’un Süleymaniye Mahallesinde ki 13 yıldır sonuçlandırılamayan imar planıyla ilgili girişimcilere “hodri meydan” demesiyle birlikte yaşanan hareketlilik meyvelerini vermeye başladı.
Süleymaniye demeçleri ve İmera Vadisini ziyaret ederek yerel halk düzeyinde turizm hareketliliğini başlatmaya çalışan Vali Yavuz’a gün aşırı üst üste önemli ziyaretler gerçekleşti.
REYSAŞ YATIRIM HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI DURMUŞ DÖVEN GÜMÜŞHANE’DE
Bu bağlamda Gümüşhane’ye gerçekleştirilen üst düzey ziyaretlerden ilkini Reysaş Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven ve beraberindeki heyet gerçekleştirdi.
Döven ve ekibi son dönemde Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki turizm potansiyelini değerlendirmek ve buna yönelik yatırım faaliyetlerini yerinde görmek ve konuyla ilgili istişarede bulunmak üzere Vali Yücel Yavuz’un davetiyle Gümüşhane’ye geldi.
Valilik Makamında gerçekleşen ve Vali Yardımcısı Şenol Turan’ın da hazır bulunduğu ziyarette Gümüşhane turizmi ve yatırım sahaları konuşulurken, Vali Yavuz ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek konuklarıyla muhtemel yatırım faaliyetleriyle ilgili bilgi alışverişinde bulundu.
TÜRSAB YETKİLİLERİ DE GÜMÜŞHANE’DE
Vali Yücel Yavuz’a bir gün sonra ikinci ziyaret ise Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Suat Gürkök ve beraberindeki heyetle gerçekleşti.
Türkiye’de faaliyet gösteren seyahat acentalarının bağlı olduğu en yetkili birlik konumundaki TÜRSAB ziyaretinde Vali Yardımcısı Şenol Turan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Engin Doğru ile işadamı Eyüphan Özyurt da hazır bulundu.
Konuklarıyla bir süre görüşen Vali Yavuz, ziyaretin sonunda kendilerine Gümüşhane pestil-kömesi ve Gümüşhane Valiliğinin ücretsiz yayını olan Süleymaniye Gazetesi’ni hediye etti.
TÜRSAB heyetinin birkaç gün daha Gümüşhane’de kalacağı, bir dizi ziyaret ve temaslar gerçekleştirerek önümüzdeki dönemde planlanan daha geniş katılımlı bir etkinlik için hazırlık yapıldığı öğrenildi.
KÜLTÜR TURİZM BAKANLIĞI YETKİLİLERİ DE GÜMÜŞHANE’DE
Ardı ardına gerçekleştirilen önemli temasların son halkasını ise Kültür ve Turizm Bakanlığı uzman heyeti oluşturdu. Üst düzey bürokratlardan oluşan heyet Gümüşhane’de ki tarihi mekanlarda sokak iyileştirme projeleri üzerine çalışma yapacak.
Özellikle Gümüşhane’nin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesi, Krom Vadisi, Olucak Köyü ve Santa Harabeleri üzerine yoğunlaşması beklenen heyet ayrıca kent merkezinde de bu konuda da çalışma yapacak.
GÜMÜŞHANE SESSİZ
Özellikle son dönemde sektörle ilgili yaşanan hareketliliğe ve heyecana rağmen Gümüşhane kamuoyunda sürekli söz sahibi olan siyasi parti, sivil toplum örgütü ve kitlesel toplulukların konuya duyarsızlığı ise bir kez daha “BURASI GÜMÜŞHANE” dedirtti.
Turizm konusunda yalnızca üst düzey bürokrat seviyesindeki girişim ve çalışmaların tek başına yeterli olmayacağı ifade edilirken, siyasi mekanizma ve halkın da bu sürece inanması ve destek vermesi gerektiği, bu konuda özellikle üniversite, sivil toplum kuruluşları, odalar ve sektör temsilcilerinin de çalışma yapması gerektiği kaydedildi.
YEK VÜCUT OLUNMAZSA SONUÇ ALINAMAZ
İl genelinde 400 dolayında tescilli tarihi eseri, Roma dönemine kadar giden tarihi kentleriyle, yüzlerce ulusal ve uluslararası düzeyde bilinirliği olan yaylaları ve dağlarıyla, bozulmamış doğası, endemik bitki örtüsü ve iki farklı kültürel bölgenin özelliklerini taşımasıyla yüksek potansiyelli turizm kapasitesine sahip olan tarihi İpek Yolu üzerindeki Gümüşhane’nin turizmden hak ettiği pay alabilmesi için her kesimin el ele vererek çaba göstermesi gerektiği bildirildi.
Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2016, 00:26