Türk Büro-Sen Gümüşhane’de şubeleşti

Türk Büro-Sen Gümüşhane temsilciliğinin gerekli şartları sağlamasının ardından şubeye dönüşmesiyle birlikte kuruluş genel kurul toplantısı Genel Başkan Türkeş Güney’in katılımıyla yapıldı.

Türk Büro-Sen Gümüşhane’de şubeleşti

Bağlarbaşı Mahallesinde bulunan Hasankeyf Kafede gerçekleştirilen tek listeli genel kurulda kurucu başkanlığa süreci tamamlayan ve sendikaya büyük emek veren Faruk Ünlü seçildi.

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Türkeş Güney, Genel Başkan Yardımcısı Nebi Yay, MHP İl Başkanı Mete Kaya, Ülkü Ocakları İl Başkanı Serkan Alp, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi, sendikaların şube başkan ve yöneticileri, ¬çevre illerden şube yöneticileri ve davetliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Genel Kurulun divan başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Nebi Yay yaptı.

Tek listeli kongrede başkan adayı Faruk Ünlü yaptığı konuşmada bu yolda kendisine destek veren herkese emeklerinden dolayı teşekkür ederek, “Bizim tek gayemiz ve derdimiz bir olup hak mücadelesi vererek haksızlıklara karşı dik durup, hak olanı elde etmektir” ifadelerini kullandı.

Ünlü’nün ardından kürsüye gelen Türk Büro-Sen Genel Başkanı Türkeş Güney, toplu sözleşme ve hakem sürecini anlatarak, “Bilindiği üzere, memur ve memur emeklilerinin önündeki 2 yıla ait mali ve özlük hakları, 2010 yılında yapılan Anayasa referandumu ile birlikte, sonu tek sayı ile biten yıllarda kamu işvereni dediğimiz Hükümetle, üye sayısı en fazla olan yetkili sendikanın Ağustos ayının 1. günü başlayan toplu sözleşme sürecinde belirlenir. Memur ve memur emeklilerinin maaş ve ücretlerine 2024-2025 yılları için uygulanacak, mali ve özlük hakları için; 1 Ağustos 2023 tarihinde başlayan 7. dönem toplu sözleşme süreci, 22 Ağustos 2023 günü hizmet kollarında uzlaşma, genel talepler yönünden ise uzlaşmazlıkla sonuçlandı. Uzlaşmazlıkla sonuçlanan genel talepler, hakem heyetine taşındı. Hakem heyeti 26 Ağustos tarihinde başladığı süreci, kanuni süre olan 31 Ağustos’ta tamamladı. Türkiye Kamu-Sen olarak, 7. dönem toplu sözleşme sürecine, aşağıdaki hususlar yönünden bir anlam ve önem atfederek, çok ciddi bir hazırlık yaptık” dedi.

Başkan Güney, 7. dönem toplu sözleşmesinin diğer toplu sözleşmelerden farkı ve önemini şu sözlerle anlattı: “Devletimiz bir hedef koymuş, Cumhuriyetin II. yüzyılı Türk yüzyılı olacak, biz de inanıyor bu hedefe, bu misyona katkı sağlamak istiyoruz. Özellikle son iki yılda ülkemizle birlikte bütün dünyayı etkisi altına alan Covid-19 denilen salgın hastalığın da etkisiyle, emtia fiyatları ve buna bağlı olarak enflasyon olağanüstü artmış, artan enflasyon dar gelirli dediğimiz maaş ve ücretli kesimin, alım gücünü olağanüstü düşürmüş, maaş ve ücretlerin alım gücü kalmamıştır. Nisan 2023 ayında kamuda görev yapan işçilere yapılan ücret artışları, kamu personel rejiminde ana unsurun yani memur ve diğer kamu görevlilerinin, maaş ve ücretlerinin önüne geçmiş, diplomanın, eğitimin ve nitelikli insan kaynağının önemi sorgulanır hale gelmiş, kamu kurumlarında çalışma barışı bozulmuştur. İşte bu şartlar ve gelişmeler nedeniyle 7. dönem toplu sözleşme, Türkiye Kamu-Sen adına önemli görülmüştür.  5 başlık ve 327 maddeden oluşan, 7. dönem toplu sözleşme taleplerimizi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na teslim ettik.  Toplu sözleşmenin başladığı 1 Ağustos günü Genel Başkanımız Önder Kahveci, taleplerimizi dile getirmiş, getirirken bir de masaya çağrıda bulunmuştur. Az önce ifade ettiğimiz gelişmeler nedeniyle, 7. dönem toplu sözleşmenin önemli olduğunu Türkiye Kamu-Sen olarak, masaya katkı sağlamaya, elimizi taşın altına koymaya hazırız” diye konuştu.

Başkan Güney’in konuşmasının ardından kongreye katılan Trabzon, Rize, Ordu, Giresun, Erzincan, Erzurum Türk Büro-Sen Başkanlarına plaket, sendika ilçe başkanlarına da sertifika takdim edildikten sona seçime geçildi.

Kayıtlı 429 delegesi olan sendikanın şube başkanlığına Faruk Ünlü seçilirken yönetim kurulunda Aşkın Özdemir, Ertuğrul Dündar, Osman Yılmazer, Hacı Osman Aktaş, Erdin Şentürk ve Oğuz Özkan yer aldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER