Üniversitede okurken ilk kitabını çıkardı

Gümüşhane Üniversitesi (GÜ) İletişim Fakültesi öğrencisi Abdulkadir Varlık’ın okuldaki bir söyleşiden etkilenerek kaleme aldığı “Ruhumun katilleri” adlı kitabı yayınlandı.

Üniversitede okurken ilk kitabını çıkardı

2020 yılında Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema (RTS) Bölümünde eğitim hayatına başlayan Varlık, halen son sınıf olarak eğitimine devam ediyor.

Üniversite öncesinde de okumayı çok seven Varlık’ın en çok etkilendiği yazarlar Rus Mihail Dostoyevski ve Lev Tolstoy olurken, hayattan küçük küçük notlar tutmaya başlayıp 3 ay içerisinde aldığı notlar ve hayatından topladığı izlenimleri mürekkep ile buluşturarak ilk romanını kaleme aldı.

Okulundaki bölümünü severek okumaya devam eden Varlık, kendisinden yaşça büyük olan bir arkadaşına kitap yazmak istediğini söylediğinde aldığı olumsuz cevap karşısında yazmak için çok okumanın yanında çok yaşamak lazım diyerek ilk romanını Serencam Kitapevinden çıkardı.

Üniversitedeki hocasının bir dersinde, “Bugüne kadar herkes kitap yazamaz diyordum. Ancak bugünden sonra herkes kitap yazabilir” söyleşisinden sonra daha da cesaretlenen Varlık, 80 sayfadan oluşan “Ruhumun Katilleri” adlı kitabında dramatik bir yaşam ve ihaneti, ihtirasları uğruna gözleri dönmüş patron ve amirlerin her türlü kötülüğü ile Zeki karakterinin karşı karşıya kalması ve kötü bir kadına aşık olarak uğradığı ihaneti anlatıyor.

Kendi hayatındaki trajediler sonrasında kitap yazma isteği doğan Varlık, yazmak isteyenlere de cesaret vermek amaçlı ve yazmak için çok okumanın yanında çok yaşamak sloganını da hedef gösterdi.

Abdulkadir Varlık kimdir? 

Erzincan’ın Üzümlü ilçesi Karakaya köyünde dünyaya geldi. 7 kardeşin ortanca çocuğudur. İlkokul ve liseyi Erzincan’da bitirdikten sonra farklı yerlerde çalışmış, çalışmak zorunda kaldığı için, üniversiteye geç başlamıştır.

YORUM EKLE
YORUMLAR
İsmail TAŞPOLAT
İsmail TAŞPOLAT - 13 ay Önce

Tek kelime ile helal olsun kuzenim

meryem coşgun
meryem coşgun - 13 ay Önce

tebrikler!

Abdulkadir varlık
Abdulkadir varlık - 13 ay Önce

Teşekkür ederim İsmail abi.
Teşekkür ederim Meryem abla.

SIRADAKİ HABER