Üstün yeniden başkan seçildi

Gümüşhane Ziraat Mühendisleri Odası seçimlerinde Akın Üstün yeniden başkanlığa seçildi. 

Üstün yeniden başkan seçildi

Tek listeyle gerçekleştirilen olağan genel kurulda üyelerin oy birliği ile 3.kez İl Temsilcisi olarak Akın Üstün seçildi. Üstün’ün yardımcılığına ise Emin Yılmaz seçildi.

Genel kurulun ardından yaptığı açıklamada Türkiye’nin ekonomik kurtuluş mücadelesi başlatmış olduğu bir dönemde bu mücadeleyi güçlendirecek en önemli kalkınma araçlarının başında tarımın geldiğini kaydeden Üstün, “Sanayi devriminin hedeflenmesi ile tarımın göz ardı edilmesi söz konusu olamaz. Temel gıda maddeleri olmadan yaşamın imkansız olduğu gibi Anadolu gibi bir coğrafyada da Tarımı göz ardı ederek kalkınmak mümkün değildir. Uzun yıllardır ülkemizde süregelen tarım mı? sanayi mi? Kıyaslaması asla kabul edilemez. Ancak buna rağmen hep bu kıyaslama üzerinden plan ve programlar yapılmış bu yanlış soruya aranan cevap neticesinde de yanlış çözümler üretilmiştir.  Tarım ile sanayi biri birinin alternatifi değil biri birinin destekçisi konumundadır. Bugüne kadar bu ayrıştırma mücadelesi neticesinde ülkemizde tarımsal üretim günden güne kan kaybetmiş ve kendi kendine yeten ülke konumundan çıkmış ithalata bağımlı bir ülkeye dönüşmüştür.  İnsanlar arasındaki kutuplaşmaların sektörler arasındaki kutuplaşmaya dönüşmesi komedi dışında bir şey olmasa gerek.  Anadolu da varlığını sürdürmeyi planlayan ve ilelebet bu topraklarda kalacak bir ülke tarımsal üretimi göz ardı edemez etmemelidir!  Yıllardır tarımsal üretimin ihmal edilmesi, yanlış politikalar, verilen yanlış destekler neticesinde Türkiye ithal saman, ithal hayvan, ithal buğday, ithal arpa keşmekeşliği içerisinde dönüp durmaktadır. Oysaki doğru planlama ve doğru projeler ile Türkiye Dünyaya tarımsal ürünler ihraç edebilir” dedi.

Kentleşmede yapılan yanlış imar uygulamaları ile tarım alanlarının imara açılmasını toprağa yapılan en büyük ihanet olarak nitelendiren Üstün, “1 santimetre toprağın 200 yılı aşkın bir süreçte oluştuğunu varsayarsak bu ülkede tarım alanlarına imar yolu ile verilen zararı daha iyi algılamış oluruz diye düşünüyorum. Bundan sonraki süreçte ilimizde varolan tarımsal üretimin geliştirilmesi ve kaynakların verimli kullanımı için daha çok çalışmamız gerektiğinin bilinci ile hareket ederek üretim ve planlama sürecinin daha çok içerisinde olacağız. Ziraat Mühendisler odası olarak tarım teşkilatımızın bilgi ve tecrübesinin sahaya yansıtılması noktasında işbirliği halinde olacak ve bir sivil toplum örgütü ve paydaş olarak üzerimize düşenin daha fazlasını yapma yönünde gayret sarf edeceğiz” diye konuştu.

Gümüşhane’nin coğrafi ve iklimsel veriler açısından birkaç bölge özelliği gösterdiğini dile getiren Üstün, “Buda demektir ki tarımsal üretim çeşitliliği artırma ve geliştirilmeye müsait iklim ve arazi şartları vardır. Bu varolan doğal kaynaklardan doğru planlama ile en üst düzeyde faydalanmak adına eğitimlerimize başlayarak bölge insanını ilçe bazlı bilgilendirmeye ve ücretsiz olarak danışmanlık yapmaya başlayacağız. Doğduğumuz yerde doyma politikası ile üretimin artırılması, verimliliğin ve karlılığın artırılması hedeflerimizin ilk aşamasıdır” ifadelerini kullandı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER