Vali Baruş, Gümüşhane’nin Eylül ayı güvenlik istatistiklerini paylaştı

Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, her ay düzenli olarak gerçekleştirilen ve Valiliğin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan basın toplantısında Gümüşhane’nin Eylül ayı güvenlik istatistiklerini bir önceki yıla göre kıyaslamalı şekilde paylaştı. 

Vali Baruş, Gümüşhane’nin Eylül ayı güvenlik istatistiklerini paylaştı

Valilik Toplantı Salonunda İl Emniyet Müdürü İsmail Karasakal ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Serhat Demiral’ın katıldığı toplantıda Emniyet ve Jandarma'dan oluşan bin 722 personelle Gümüşhane genelinde vatandaşların huzur ve güvenliğini sağladıklarını belirten Vali Baruş, “Temel amacımız vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşamlarını devam ettirmeleri ve bir huzur kenti olan Gümüşhane’nin bu şekilde devam etmesi, vatandaşlarımızın günlük hayatında ailesiyle, çocuklarıyla birlikte herhangi bir sorun yaşamadan yaşamlarını rahat bir şekilde devam ettirmesidir. Bu amaçla da bütün güvenlik güçlerimiz 24 saat esasına göre büyük bir fedakarlıkla görev yapmaktadır. İl genelinde toplamda bin 722 güvenlik personelimiz tarafından Gümüşhaneli vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamaya 7/24 esasına göre devam ediyoruz” dedi.

Toplantıda yılın 9 aylık sürecinde sorgulanan şahıs ve araç bilgilerine yer veren Vali Baruş, sorgulanan şahıs sayısının 375 bin 849, yakalanan şahıs sayısının 572, sorgulanan araç sayısının 126 bin 851 ve işlem yapılan araç sayısının 4 bin 374 olduğu bilgisini paylaştı.

2024 yılının ilk 9 ayında Gümüşhane’de toplam 583 trafik kazası gerçekleştiğini, ölümlü ve yaralamalı trafik kazası sayısının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6,9 artarak 311 olduğunu ifade eden Vali Baruş, meydana gelen kazalarda 11 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 604 vatandaşın ise yaralandığını söyledi.

Konuşmasında telefonla ve dijital ortamlardaki dolandırıcılık konularında vatandaşların dikkatli olmalarını isteyen Vali Baruş, kadına yönelik şiddet noktasında tüm toplumun ortak hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Vali Baruş, “Son günlerde bu noktada oldukça üzücü durumlar yaşadık. Bu tür olayların önüne geçebilmek için toplum olarak çok duyarlı olmalıyız. Bu gibi durumların kolluk kuvvetlerine bildirilmesinde hiçbir ihmal gösterilmemesi gerekiyor. Çünkü bizim görüp de görmemezlikten geldiğimiz bir olayın sonucu maalesef can kaybına sebebiyet verebiliyor. İnsanlığa sığmayan bu tür uygulamalara karşı toplum olarak birlikte mücadele etmeliyiz” dedi. 

Narkotik olay sayısında geçtiğimiz yıla göre yüzde 35’lik bir artış yaşandığını ifade eden Vali Baruş, vatandaşlardan cep telefonlarına ‘Uyuma’ isimli uygulamayı kurarak uyuşturucu madde kullanan veya ticaretini yapan kişileri ihbar etme çağrısında bulundu.

Ölümlü ve yaralanmalı kaza sayısındaki artışın büyük oranda sürücü hatalarından kaynaklandığını kaydeden Vali Baruş, “Trafikte araç sürerken hız limitlerine azami derecede dikkat etmek, hatalı sollama yapmamak, kırmızı ışık ihlalinde bulunmamak, yaya ve okul geçitlerinde önceliğin yayalara ve öğrencilere ait olduğunu unutmamak, araç sürerken cep telefonu kullanmamak gerek sürücü ve gerekse yolcular olarak mutlaka emniyet kemeri kullanmak hayatımızı kurtaracak, can kayıpların önüne geçecektir. Motosiklet kullanımında son yıllardaki dikkat çekici artış bu araçların karıştığı trafik kazası sayısında da önemli artışa neden olmaktadır.  Motosiklet kullanımında dikkat edilecek hususlar sürüş eğitimi almadan, kask takmadan kesinlikle motosiklete binmemeliyiz. Motosikletin kapasitesi üzerinde kesinlikle yolcu alınmaması gerekmektedir. Motosiklette sürücü ile seyahat edenlerin de kask kullanması hayatidir. Motosikletle, yayalara ait bölgelerde ve kaldırımlarda sürüş yapılması yaya güvenliğini tehlikeye atmaktadır” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER