Vali Tanrısever’den hem öğrencilere hem vatandaşlara sınav mesajı

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, hafta sonu yapılacak olan ve binlerce öğrencinin katılacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde hem öğrencilere hem de vatandaşlara yönelik bir mesaj yayımladı.

Vali Tanrısever’den hem öğrencilere hem vatandaşlara sınav mesajı

Valiliğin sosyal medya hesaplarından paylaşılan mesajda Vali Tanrısever, gençlere “Unutmayın ki her biriniz, bu ülkenin aydınlık yarınlarısınız ve her türlü emeğiniz bizler için çok kıymetli” ifadelerini kullanırken vatandaşlara da “Çocuklarımızın dikkatlerini dağıtmamak ve en iyi performanslarını gösterebilmeleri için çevremizde gürültü yapmayalım” mesajı verdi.

Vali Tanrısever'in mesajı şu şekilde:

“Sevgili Öğrenciler ve Kıymetli Vatandaşlarımız,

Bu hafta sonu, birçok gencimizin geleceğine yön verecek olan üniversite sınavı gerçekleşecektir. Aylarca, hatta yıllarca süren emek ve çabanın sonucunda bu önemli gün geldi çattı. Öncelikle, sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Unutmayın ki her biriniz, bu ülkenin aydınlık yarınlarısınız ve her türlü emeğiniz bizler için çok kıymetli.

Değerli Vatandaşlarımız,

Sınav süresince öğrencilerimizin dikkatlerini dağıtmamak ve en iyi performanslarını gösterebilmeleri için çevremizde gürültü yapmamaya özen gösterelim. Onların rahat bir ortamda sınava girmeleri, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize verebileceğimiz en büyük destektir.

Bu zorlu süreçte, öğrencilerimize destek olan ailelere, öğretmenlere ve tüm eğitim camiasına da teşekkürlerimi sunuyorum. Hep birlikte gösterdiğimiz bu dayanışma, gençlerimize daha iyi bir gelecek sağlama yolunda attığımız önemli bir adımdır.

Tüm öğrencilerimize tekrar başarılar diliyor, sınav sonuçlarının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

Gümüşhane Üniversitesi yerleşkesinde yapılacak olan sınavların sabah oturumları saat 10.15’de, öğleden sonraki oturumları ise saat 15.45’de başlayacak. 

8-9 Haziran günlerinde farklı oturumlarda düzenlenecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Temel Yeterlilik Testi (TYT) oturumuna Gümüşhane’de 13 binada 4 bin 524 aday, Alan Yeterlilik Testi (AYT) oturumuna 6 binada 2 bin 501 aday, Yabancı Dil Testi (YDT) oturumuna ise 2 binada 158 aday katılacak.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER