Vali Yardımcısı ve Kaymakam atamaları yapıldı

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Mülki İdare Kararnamesiyle Gümüşhane’de görev yapan bazı Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar değişti.

Vali Yardımcısı ve Kaymakam atamaları yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararnameye göre Gümüşhane Vali Yardımcısı Mehmet Faruk Saygın, Balıkesir Savaştepe Kaymakamlığına atanırken Kürtün Kaymakamı Okan Dağlı ise Kilis Vali Yardımcısı olarak atandı.

Kararnameyle Gümüşhane Vali Yardımcılığı görevine Kilis Vali Yardımcısı Dr. Serhat Doğan ile Bingöl Vali Yardımcısı Muhammed Deniz Kılınç atanırken Kürtün Kaymakamlığına da Konya Hüyük kaymakamı Nur Yalçınkaya atandı. Kararnameyle Kürtün ilçesinde tarihinde ilk kez kadın kaymakam atandı.

GÜMÜŞHANE VALİ YARDIMCISI DR. SERHAT DOĞAN KİMDİR?

Dr. Serhat DOĞAN 1986 yılı Erzincan doğumludur. İlkokul, Ortaokul ve Lise eğitimini İstanbul’da tamamlamıştır. 2009 yılında İstanbul’da İşletme Lisans Eğitimini tamamlamasına müteakip Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti ve üstün başarı ile Kaymakamlık Kursunu tamamladı.

2010 yılında Edirne Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Sırasıyla;

-İzmir/Aliağa Kaymakam Refikliği (2010),

-Aydın’da Teftiş Stajı (2010),

-Sakarya/Taraklı Kaymakam Vekilliği (2011),

-Edirne/Süloğlu Kaymakam Vekilliği (2012)

-Kırklareli/Pehlivanköy Kaymakamlığı (2013-2016),

-Kırşehir/Akçakent Kaymakamlığı (2016-2018),

-Şırnak/Fındık Belde Belediye Başkan Vekilliği (2018-2019),

-Şırnak/Güçlükonak Kaymakamlığı (2018-2020) görevlerini yürüttü.

- Çanakkale/ Gökçeada Kaymakamlığı (2020-2023)

Görev yaptığı süre zarfında birlikte çalıştığı Sn. Bakan ve Sn. Valilerimizce 1 Takdir Belgesi, 5 Başarı Belgesi ve 1 Üstün Başarı Belgesiyle ödüllendirilmiştir.

2011-12 yılları arasında İçişleri Bakanlığı tarafından yurtdışına gönderilerek (Language Studies İnternational) da dil eğitimini ve Portsmouth Üniversitesinde Kamu Yönetimi Masterını tamamladı. “Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı ve Yeni Hesap Verilebilirlik” konulu yüksek lisans tezini hazırladı. Yurt dışı stajı çerçevesinde İngiltere’ de kamusal alandaki başta Meclis, Eğitim Bakanlığı, yerel mahkeme, polis departmanı, iş bulma kurumu gibi çeşitli kurumları yerinde gözlemleyerek İngiliz idari ve siyasal yapısı ve işleyiş hakkında incelemelerde bulundu. Brüksel’ de Avrupa Birliği Parlamentosunu ziyarette bulundu. 2015-2018 yılları arasında Trakya Üniversitesinde Kamu yönetimi Anabilim dalında “Türkiye’de Hükümet Sistemi Tartışmaları Çerçevesinde Başkanlık Sistemi ve Türkiye’ de Uygulanabilirliği” konusunda hazırladığı doktora tezi ile doktora eğitimini tamamlamıştır. 23.08.2023 tarih ve 388 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile Kilis Vali Yardımcısı olarak  atanarak görevine başlamıştır.

Özge DOĞAN Hanımefendi ile evli olup, Gonca ve Ferhat isimli iki evlat babasıdır. İyi derecede İngilizce bilmektedir. 

GÜMÜŞHANE VALİ YARDIMCISI MUHAMMED DENİZ KILINÇ KİMDİR?

1981 yılında Kayseri-Develi’de doğdu. Develi İmam Hatip Lisesi’ni bitirdikten sonra Niğde Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Mahalli İdareler Bölümü’nden 2002 yılında mezun oldu. 2003-2004 yıllarında Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü (Fransızca Hazırlık)’nde okudu.

2004-2007 yıllarında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü bitirdi.

2007-2010 yılları arasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda yöneticilik yaptı.

2010-2013 yıllarında Muğla Defterdarlığı’nda Uzman Yardımcılığı yaptı.

2013 yılı Haziran ayında Kaymakamlık sınavını kazandı. Akabinde Aksaray’da Kaymakam adayı olarak göreve başladı.

Valilik stajını Aksaray’da Teftiş stajını Düzce (Gümüşova, Cumayeri ve Çilimli)’İlçelerinde tamamlayarak, Kaymakam refikliği görevini Hatay/Erzin ve Kayseri/Yahyalı’da yerine getirdi.

Taşköprü/Kastamonu’da vekalet görevini tamamladı.

2015-2016 yıllarında Paris’te Sorbon Üniversitesi’nde yurt dışı yabancı dil eğitimini tamamladı.Kılınç, Çok iyi derecede Fransızca ve İngilizce ve arapça bilmektedir. Halen 9 Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliğinde eğitim hayatına devam etmektedir.27 Aralık 2016 tarihinde Kaymakamlık kursunu bitirerek 02 Ocak 2017 tarihinde Ordu İli Kumru İlçesi  Kaymakamı olarak görevine başladı.

KÜRTÜN KAYMAKAMI NUR YALÇINKAYA

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2024, 01:06
YORUM EKLE
YORUMLAR
Has Gümüşhane Li
Has Gümüşhane Li - 2 gün Önce

Hoş geldiniz Sefa getirdiniz Şeref verdiniz Gümüşhane mize efendim

SIRADAKİ HABER