Yaptığı açıklamada TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre Mayıs ayında enflasyonun yüzde 2,98 arttığını belirten Yaşayan, 2022 yılının ilk beş ayındaki artışın kümülatif olarak yüzde 35,62 olduğunu, bağımsız araştırma grubu olan Enflasyon Araştırma Grubuna (ENAGRUP) göre Mayıs ayı enflasyonun ise yüzde 5,46 olduğunu ifade etti.
“Memur ve emekli yüzde 28,12 alacaklı”
Kamu görevlileri ve emeklilerinin 6.dönem toplu sözleşme gereği Ocak ayında yüzde 7,5 artış alırken alınan artışın daha ilk aydan eridiğini, 5 aylık enflasyonun yüzde 35,62 olduğunu ifade eden Yaşayan, “Yani kamu görevlileri ve emeklileri şimdiden yüzde 28,12 alacaklı hale gelmiştir. 9/1 derecedeki bir memurun sadece Mayıs ayı kaybı 1819 TL olurken 5 aylık kaybı ise 5420 TL olmuştur. Kaldı ki bu veriler TUİK tarafından açıklanan enflasyon verilerine göre hesaplanmıştır. Markette, pazarda, konutta, ulaşımda, faturada hissedilen enflasyonun çok daha fazla olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Temmuz ayında verilecek olan enflasyon farkı geçmiş kayıpları karşılamamaktadır. Kamu çalışanları ve emeklilerini hissedilen gerçek enflasyon altında ezdirmemek için öncelikle şimdiye kadar olan kayıplar karşılanmalı, enflasyon farkının dışında en az %50 ek zam yapılmalıdır. Temmuz ayından itibaren aynı sorunun yaşanmaması için enflasyon farkları aylık olarak verilmelidir. Tüm unvanlardaki kamu görevlilerinin aylıklarına Ocak ayında yılın ilk altı ayı için yapılan yüzde 7,5’luk artış dönemin bitmesine 1 ay kala tamamen erimiş ve bu oranını yaklaşık dört katı (yüzde 28.12) alacaklı hale gelmiştir” dedi.
Memurlar günümüzün yeniçerileridir. Ulufelerini hiçbir zaman beğenmezler. Hep isyan ederler.Ne güzel.Sırtında kefesi olmayan konuşuyor.Bu söylediğinin maliyeti sene sonuna kadar 200 milyar liradır.Olmayan para ile maaşa yapılan zam daha fazla enflasyon olarak geri döner.Enflasyonun altında zam yapmadan enflasyon düşmez.