Yavuz’dan “Kanlı Para” uyarısı

Gümüşhaneli Psikolog Evranur Yavuz, ülke genelinde okullarda oynanmaya başlanan “Kanlı Para” oyunu ile ilgi olarak öğretmen ve velileri uyardı. 

Yavuz’dan “Kanlı Para” uyarısı

Sosyal medyada başlayan ve Gümüşhane’deki okullara kadar uzanan “Kanlı Para” oyunu çocuklarımızı tehdit etmeye başladı.

Gümüşhane’de birçok okulda bu oyuna yasak kararı alınırken öğrencilerin yasak olmasına rağmen bu oyunu gizli gizli oynamaya devam ettiği öğrenildi. Bir madeni para ile oynanan kanlı para oyunu sosyal medya aracılığı ile paylaşılıp yayılmaya devam ediyor.

Yetişkin ve çocuk terapisti uzmanı Psikolog Ervanur Yavuz, sosyal medya aracılığı ile çocuk oyunlarının büyük bir değişime uğradığını söyleyerek önemli açıklamalarda bulundu.

“Oyun sadece psikolojik sorunlar değil fiziksel problemlere de neden olacak”

Öğrenci velilerini ve eğitimcileri “Kanlı Para” oyunu hakkında uyaran Yavuz, “Günümüzdeki oyun anlayışının; teknolojik aletlerin ve sosyal medyanın yaygınlaşması ve hayatımızın bir parçası haline gelmesiyle değişime uğradığı görülmektedir. Çocukların oyunlardan ve oyuncaklardan beklentisi de bu doğrultuda değişkenlik göstermektedir. Son zamanlarda sosyal medyada dikkatimizi çeken bir oyun ‘kanlı para’ okul çağındaki çocukları etkisi altına almıştır. Bu oyunun okullarda yaygınlaşmasıyla beraberinde getirdiği psikolojik rahatsızlıklara ek olarak fiziksel problemler de göze çarpmaktadır” dedi

“Çocukların iç dünyasını olumsuz etkiler”

Bu tarz içeriklere sahip oyunların çocuğun iç dünyasında karmaşaya, problem çözme becerisinde olumsuz etkilere sebep olabildiğini ifade eden Yavuz, “Oynanan oyunun fiziksel acı içerikli olması ele alınması gereken bir diğer noktadır. Çocukların gelişim dönemlerinde bu tarz oyunlar oynamaları akranlarına yönelik agresif ve saldırgan tutum sergilemelerine, sosyal ilişkilerinde pasif olmalarına, saldırgan karakter ile özdeşleşmelerine sebebiyet vermektedir” diyerek eğitimcileri ve öğrenci velilerini uyardı.

“Oyun çocuğu geliştirir, eğitir ve iyileştirir”

Oyunların çocukları geliştirdiğini ve eğittiğini söyleyen psikolog Ervanur Yavuz, “Çocukların dili oyunlarıdır. Oyun çocuğu geliştirir, eğitir ve iyileştirir. Çocuk her türlü problemini, bir başkasıyla paylaşamadığı içsel durumlarını oyuna yansıtır. Oyun ise belli bir zaman çerçevesinde çocuğun yansıyan sıkıntısını çözer. Uyumsuz çocuk yoktur, yardım isteyen çocuk vardır bu yardımı ise oyun terapistleri çocukların istekleri doğrultusunda şekillendirmektedir” diye konuştu.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
...
... - 11 ay Önce

Çocuklar 12 13 yaşında bağımlı olmaya başlıyorlar ama nedense internette gördükleri bi oyun psikolojilerini kötü etkiliyor aynen

Kader Ünaldı
Kader Ünaldı - 11 ay Önce

Evet malesef ki bütün okullarda var köy okulları dahil olmak üzere çok kaygılıyız bunun biran önce önlemenin alınmasını istiyorum

SIRADAKİ HABER