Yerel Elma ve Armut Çeşitlerinin Çoğaltılmasına Devam Ediliyor

Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü tarafından Gümüşhane ile adı özleşen yerel elma ve armutlardan verim ve kalite yönünden değer bulunanların çoğaltılması için yürütülen proje devam ediyor.

Yerel Elma ve Armut Çeşitlerinin Çoğaltılmasına Devam Ediliyor
Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü tarafından Gümüşhane ile adı özleşen yerel elma ve armutlardan verim ve kalite yönünden değer bulunanların çoğaltılması için yürütülen proje devam ediyor.

Gümüşhane İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın, 2013 yılında merkez ilçe ve köylerinde bulunan vatandaşların uzun yıllardır beğenisini kazanan meyve çeşitlerinin tespit edilerek, aşı ile çoğaltım için aşı kalemlerinin alınarak Ağustos ayında Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğüne aşı yapılmak üzere teslim edildiğini söyledi.

Irkın, kalem alımı çalışmasının Bağlarbaşı Mahallesi, Güzeller Mahallesi ve merkeze bağlı Yeşildere Köyündeki elma çeşitlerinden göbek elması, armut çeşitlerinden de Hacı Hamza, Cinci, Arpa, Çermayıl, Göksulu, Miski, Toka Sultanı çeşitlerinin çeliklerinin alındığını belirtti.

Yerel elma ve armut çeşitlerin neslinin korunması amacıyla yürütülen bu çalışmaların gelecek yılda devam edeceğini kaydeden Irkın, “Yürütülen bu çalışma sonucu üretilen fidanlar her yıl fidan dikim sezonu olan ilkbaharda İl Müdürlüğümüz Döner Sermaye Saymanlığı tarafından çiftçilerimize bedeli mukabili satılacak.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2013, 01:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER