Yerel Yöneticilerle Diyalog Toplantısı Yapıldı

Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şubesi tarafından yürütülen “Kadın Dostu Kent Gümüşhane” projesi kapsamında “Yerel Yöneticilerle Diyalog” toplantısı gerçekleştirildi.

Yerel Yöneticilerle Diyalog Toplantısı Yapıldı
Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şubesi tarafından yürütülen “Kadın Dostu Kent Gümüşhane” projesi kapsamında “Yerel Yöneticilerle Diyalog” toplantısı gerçekleştirildi.

Çimenler Otelde yapılan toplantıya Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şube Başkanı Aynur Çubukçu, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, İŞKUR İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, Torul Kaymakamı Şafak Gürçam, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, kamu kurumlarının yetkilileri ve kadınlar katıldı.

Toplantıda konuşan Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şube Başkanı Aynur Çubukçu, proje kapsamında Yerel Eşitlik Eylem Planı Hazırlamak amacıyla konuya dikkat çekmek ve yapılabilecekler konusunda fikir alışverişinde bulunmak üzere toplantının düzenlendiğini söyledi.

Çubukçu, Kadın-erkek eşitliğinin temel bir hak olduğunu belirterek, “Kadın-erkek eşitliği, günümüzde bir demokrasi ve insan hakları sorunu olarak ele alınmaktadır. Bu sorun, ulusal ve uluslararası alanda yapılan yasal düzenlemelerle olduğu kadar sivil toplumun ve kamunun ortaklaşa çabalarıyla da çözülmeye çalışılmaktadır. Bu ortak çabalar, son dönemlerde Yerel Eşitlik Eylem Planları hazırlıkları ile hız kazanmıştır. Gerek ulusal gerekse yerel düzeyde sivil toplum-kamu ortaklığında hazırlanan çeşitli eylem planları, kadın-erkek eşitliğinin yaşama geçirilmesi için başvurulan temel stratejilerden biri haline gelmiştir.” dedi.

Konuşmasında Yerel Eşitlik Eylem Planı hakkında katılımcılara bilgi veren Çubukçu, Yerel Eşitlik Eylem Planlarının yerelde kadın erkek eşitliğini gerçekleştirmeyi, toplumsal cinsiyet eşitliği yaklaşımını yerel yönetim anlayışına yerleştirmeyi ve kadınların gündelik yaşam koşullarını iyileştirmeyi hedefleyen çalışmaların yer aldığı rehberler olduğunu söyledi.

Yerel Eşitlik Eylem Planlarının uluslararası ve ulusal taahhütler ile yasal mevzuattaki düzenlemelere dayandığını dile getiren Çubukçu, “Planlar, yerelde ilgili kamu kurumlarının ve başta kadın sivil toplum kuruluşları olmak üzere ilgili sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla, şeffaf bir süreçte hazırlanır ve uygulanır. Planlarda, faaliyetlerin hangi kurum/kuruluş tarafından, ne kadar sürede, nerede ve hangi finansman kaynağı ile uygulanacağı belirlenmiştir. Böylelikle, Plan uygulamalarının etkin bir biçimde izlenmesine olanak sağlanmaktadır.” diye konuştu.

Toplantıda daha sonra katılımcı kamu kurumlarının faaliyet alanları ile ilgili icraatları kadın boyutunda ele alındı. Gümüşhane’de ki kadınlarla ilgili sorunlar ve çözüm önerilerininin konuşulduğu toplantının sonunda sorunlar önem sırasına göre sıralandı.
Toplantı yemek programı ile son buldu.
Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2012, 13:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER