Zengin üçüncü oldu

Gümüşhane'nin ödüllü fotoğraf sanatçısı Mustafa Zengin, Balıkesir'in Balya ilçesinde düzenlenen ulusal fotoğraf yarışmasında üçüncü oldu.

Zengin üçüncü oldu

"Balya'da kadın olmak" konulu 2.ulusal fotoğraf yarışmasına 84 kişi 301 fotoğrafla katıldı. Yarışmaya Gümüşhane’den katılan ve "Zor yaşam" isimli fotoğrafıyla TFSF Bronz Madalya sahibi olan Zengin'in "Merhamet" adlı fotoğrafı da sergileme aldı.

Türkiye Fotoğraf Sanayı Federasyonu (TFSF) desteğiyle gerçekleştirilen yarışmanın jüri üyeliğini Balıkesir Güzel Sanatlar Derneğinden grafiker ve fotoğrafçı Burak Kaya, 9 Eylül Üniversitesinden Prof. Dr. Mehmet Koştumoğlu, heykeltraş Metin Akçan, akademisyen Doç. Mustafa Bilge Satkın, Balya Belediyesinden Necla Kösger, akademisyen Prof. Dr. Özer Kanburoğlu ve fotoğraf sanatçısı Yüksel İpek yer aldı.

Dünyaca ünlü National Geographic dergisinin 2015 yılında düzenlediği uluslararası fotoğraf yarışmasında ‘Külekçi’ fotoğrafıyla ‘insan’ kategorisinde birinci olmasının yanında çok sayıda ulusal ve uluslararası yarışmadan ödülle dönen Zengin, ilk makinesini yayla çiçeği satarak almış, çocukluğunda köylerine gelen turistlerin ellerinde gördüğü fotoğraf makinelerini alabilme hayaliyle yıllarca çalışmış ve daha iyisini yapabilmek için uğraş vermişti.

Gümüşhane Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneğinin de (GÜFSAD) kurucu başkanı olan Zengin, bugüne kadar çok sayıda yarışmada elde ettiği başarılarla Gümüşhane’nin adını sık sık ulusal ve uluslararası camiaya duyuruyor.

Üçüncü olan "Zor yaşam" fotoğrafı:

Sergileme alan "Merhamet" fotoğrafı:

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2023, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER