Ara
Gümüşhane
Kapalı
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,2394 %-0.05
44,9705 %-0.17
4.269,81 % 0,17
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane DOKA Heyetinden Gümüşhane’ye Turizm Çıkarması

DOKA Heyetinden Gümüşhane’ye Turizm Çıkarması

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz'un daveti üzerine, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansından (DOKA) yönetici ve uzmanlardan oluşan bir heyet, Gümüşhane turizmini geliştirme toplantısına katılmak üzere şehre geldi.

1631
Gösterim
Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz'un daveti üzerine, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansından (DOKA) yönetici ve uzmanlardan oluşan bir heyet, Gümüşhane turizmini geliştirme toplantısına katılmak üzere şehre geldi.

DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Strateji Birim Başkanı Onur Adıyaman, DOKAYO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Altun ve iki uzmandan oluşan heyet Vali Yücel Yavuz’u makamında ziyaret etti.

Ziyaretin ardından Vali Yücel Yavuz, Vali Yardımcıları İsmail Özkan, Şenol Turan ve DOKA heyeti ile şehrin eski yerleşim yeri olan tarihi Süleymaniye Mahallesi’ne geçerek, tarih boyunca farklı dinlerin bir arada yaşadığı olduğu bölgenin turizme kazandırılabilmesi için yapılabileceklerle ilgili incelemelerde bulundu.

İncelemenin ardından Vali Yavuz ve beraberindeki heyet, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay’ın da katılımıyla Balyemez Konağı’nda bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşan Vali Yavuz, DOKA heyetinin Gümüşhane’nin turizmde atağa kalkması için yapılabileceklerin profesyonel bir gözle tespit edilmesi ve bir yol haritası oluşturulması için Gümüşhane’de bulunduğunu belirterek, “Turizm konusunda elimizde ne tür imkânlarımız olduğunu biliyoruz ama bu imkânları nasıl kullanacağımızı işin uzmanları tespit ederek bize sunacaklar. Yapacakları çalışmayla, somut ve kısa zamanda hayata geçirebileceğimiz bir iş planı çıkarıp, ne eksiğimiz var, neyi ön plana çıkarmamız gerekiyor tespit edecekler.” şeklinde konuştu.

“GÜMÜŞHANE HAK ETTİĞİ YAŞAM STANDARDINA VE GELİŞMİŞLİĞE KAVUŞACAK”

İlçeleri de dâhil olmak üzere, Gümüşhane’nin kısa sürede kalkınmasını sağlayacak en önemli sektörün turizm olduğunu vurgulayan Vali Yavuz, özel idare imkânlarıyla bu konuda her türlü öncülüğün yapılacağını ve kısa zamanda Gümüşhane’nin de turizmden hak ettiği şekilde bir katma değer üretebileceğini belirtti.

Gümüşhane’de vatandaşa doğrudan katkı sağlayacak bir diğer sektörün de tarım olduğunu dile getiren Vali Yavuz, tarım konusunda da çalışmalar yapıldığını ve Perşembe günü İslâm Kalkınma Bankası’ndan bir heyetin şehre gelerek incelemelerde bulunduğuna değinerek, “Allah’ın izniyle kısa zamanda çok güzel işler yapılacak ve bir farkındalık oluşacak. Tarım ve turizm konularında yapılan çalışmalar neticesinde Gümüşhane hak ettiği yaşam standardına ve gelişmişliğe kavuşacak.” dedi.

Toplantının ardından Vali Yavuz ve DOKA heyeti, Yeşildere Köyü’nde yapılan butik otelde ve Karaca Mağarası’nda incelemelerde bulundu.
DOKA Heyetinden Gümüşhane’ye Turizm Çıkarması 1
1 / 5
DOKA Heyetinden Gümüşhane’ye Turizm Çıkarması 2
2 / 5
DOKA Heyetinden Gümüşhane’ye Turizm Çıkarması 3
3 / 5
DOKA Heyetinden Gümüşhane’ye Turizm Çıkarması 4
4 / 5
DOKA Heyetinden Gümüşhane’ye Turizm Çıkarması 5
5 / 5
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *