Ara
Gümüşhane
Kapalı
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,1409 %0
44,3834 %0.22
4.133,11 % 0,00
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Gümüşhane'de Polisler 4 Yaşındaki Çocuğun Hayatını Kurtardı

Gümüşhane'de Polisler 4 Yaşındaki Çocuğun Hayatını Kurtardı

Parkta Oynayan Sevde Küçük, Kaydıraktaki Çamaşır İpine Asılı Kaldı. Nefessiz Kalan Sevde Küçük, Yoldan Geçen Polis Ekiplerinin Suni Solunumu İle Kurtuldu. Baba Adem Küçük, Olayların Ardından Polis Memurlarını Ziyaret Ederek Çiçek Ve Çikolata Hediye Etti.

438
Gösterim
Gümüşhane’de parkta oyun oynadığı sırada boğazına ip dolanan ve solunumu duran çocuğu o sırada devriye yapan polis memurları kurtardı.

Olay geçtiğimiz Cuma günü Karaer mahallesinde bulunan Sağlık Müdürlüğü lojmanları arkasındaki Kuşakkaya Çocuk Parkı'nda gerçekleşti. Abileriyle parkta oyun oynayan 4 yaşındaki Efsun Sevde Küçük'ün boynu, kaydıraktan kaymak istediği sırada başka çocukların oyun oynamak için bağladığı çamaşır ipine dolandı.

Boğazını saran ip nedeniyle nefes alamayan çocuk kaydırakta boğazında iple asılı kaldı. Bu sırada bölgeden geçen Köprübaşı Polis Merkezi'ne bağlı asayiş ekibini gören küçük Sevde’nin abileri, polis aracını durdurarak yardım istedi. Yaşanan telaşta bölgede bulunan fırındaki vatandaşların da dahil olduğu olayda, görevli polis memurları Kaan Aşkan ve Oktay Doğan ilk olarak çocuğun boğazına dolanan ipi kesti. Bu sırada oldukça zorlanan ve elini de kesen polis memurları daha sonra çocuğun nefes almadığını fark edince suni solunum yaptı. Bir müddet sonra suni solunuma tepki veren küçük Sevde polis aracı ile Gümüşhane Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.

Gümüşhane Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalesinin ardından Trabzon’a sevk edilen küçük Sevde, taburcu olarak sağlıklı bir şekilde evine döndü.

Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde çalışan baba Adem Küçük, nefessiz kalan kızının hayatını kurtaran polis memurlarını Köprübaşı Polis Merkezi'nde ziyaret ederek onlara çiçek ve çikolata verdi. Olay anında kendisinin işte olduğunu kaydeden Küçük, “Olay anında küçük Sevde’nin abileri yoldan geçen polis aracını görüp ‘Durun kardeşim ölüyor’ deyip yardım istedi. Polis memurlarının yanısıra fırındaki abilerde hemen olay yerine geliyor. Polis arkadaşlar çocuğun boynundaki ipi görünce kesip çocuğun solunumunun olmadığını fark edince suni solunum yapıyor. Çocuğun solunumu geri gelince kalp masajına ihtiyaç duymuyor. Hastaneye de polis arkadaşlar araçlarıyla birlikte götürüyorlar. Trabzon’da da üniversite hastanesinde gerekli tetkikler yapıldı. Oksijensiz kalıp kalmadığı için çeşitli tahliller yapıldı. Üç gün serviste kaldıktan sonra eve getirdik” dedi.

Polis memurlarına duyarlılıklarından dolayı teşekkür eden Küçük, “Allah hepsinden razı olsun ve kimseye böyle bir acı yaşatmasın” diye konuştu. Beynin nefessiz kalınca zarar görmeye başlamasının 5. dakikadan itibaren başladığını kaydeden Küçük, polis memurlarının küçük Sevde’ye ilk 2-3 dakikada müdahale ettiğini, biraz daha gecikseydiler beyninin büyük hasar göreceğini söyledi.

Olay anında fırından parka giderek yaşananlara şahit olan Tülay Zengin, ipin Küçük Sevde’nin boynuna dolandıktan sonra çocuğun kaydırakta asılı kaldığını belirterek, olay yerine gelen polislerin güçlükle ipi keserek suni solunum yaptığını dile getirdi.

Yaşanan bu olayların ardından babasının işyerine giden küçük Sevde’nin boynunda hala ip izi yer alırken, boynuna ne oldu sorusuna ‘Ben dolandırmadım, kendisi dolandı’ diyerek cevap verdi.
Gümüşhane'de Polisler 4 Yaşındaki Çocuğun Hayatını Kurtardı 1
1 / 5
Gümüşhane'de Polisler 4 Yaşındaki Çocuğun Hayatını Kurtardı 2
2 / 5
Gümüşhane'de Polisler 4 Yaşındaki Çocuğun Hayatını Kurtardı 3
3 / 5
Gümüşhane'de Polisler 4 Yaşındaki Çocuğun Hayatını Kurtardı 4
4 / 5
Gümüşhane'de Polisler 4 Yaşındaki Çocuğun Hayatını Kurtardı 5
5 / 5
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *