Gümüşhane
Açık
weather
19°
38,9229 %0.13
44,1518 %0.15
4.144,29 0,03
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Köse Havaalanına Bakan Sözü

Köse Havaalanına Bakan Sözü

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Bayburt ve Gümüşhane’nin ortak kullanacağı Köse Havaalanı için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’dan söz aldıklarını söyledi.

1805
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Bayburt ve Gümüşhane’nin ortak kullanacağı Köse Havaalanı için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’dan söz aldıklarını söyledi. 

Konuyla ilgili soruları cevaplandıran Vali Mayda, Bayburt ve Kop Dağında düzenlenen temel atma törenlerine katıldıkları sırada Bayburt ve Gümüşhane halkının ortak talebini Bakan Yıldırım’a ilettiklerini ve talebin anında karşılık bulduğunu söyledi.

Her iki şehrin Valileri ve Milletvekilleri ile birlikte Köse ilçesine bağlı Salyazı Beldesinde bulunan pistin havaalanı yapılması talebini ilettiklerini kaydeden Vali Mayda, 2 ilin ortak talebine Bakan Yıldırım’ın ilgi gösterdiğini ve tören alanında her ili şehrin halkına da müjde olarak söz verdiğini ifade etti.

Süre olarak Bakan Yıldırım’ın “Orta Vade” dediğini hatırlatan Vali Mayda, konunun bundan sonra daha da sıkı takipçisi olacaklarını belirterek, “Konuyu önümüzdeki günlerde daha yoğun bir şekilde takip edeceğiz. Bu bir başlangıçtı. İyi bir başlangıç oldu. Tabi Ulaştırma Bakanımız ve Sayın Başbakanımızda bu konuda himmetlerini yoğunlaştırmalarını bekliyoruz.” dedi.

Vali Mayda, Trabzon’da sisten ve rüzgardan dolayı yaşanan aksamalar nedeniyle zaman zaman uçakların Samsun’a veya Erzurum’a inmek zorunda kaldığını Bakan Yıldırım’a ilettiklerini ifade ederek, Köse’de Adalet ve Milli Savunma eski Bakanlarından Mahmut Oltan Sungurlu döneminde yapılan ve yarım kalan Köse Havaalanının Gümüşhane ve Bayburt illerine hizmet vermesinin yanında Erzincan’a veya Trabzon’a uçak inemediği zaman alternatif bir iniş pisti olarak değerlendirilebileceğini söyledi.

MİLLETVEKİLİ ÜSTÜN'DEN BAKAN YILDIRIM'LA ÜÇLÜ GÖRÜŞME

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, açılışlar sırasında Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek’le birlikte Bakan Yıldırım’la üçlü bir görüşme yaptıklarını ve Köse Havaalanı konusunda milletvekillerinin ısrarının Bakan Yıldırım tarafından geri çevrilmediğini belirterek Bakan Yıldırım’ın havaalanı konusunda orta vadede söz verdiğini söyledi.

Gümüşhane ve Bayburt’un yanısıra bölgenin de hizmet alacağı Köse Havaalanı inşaatı 1997 yılında başlamış ve yarım kalmıştı. Toplamda 400 hektarlık bir alan gerektiren ve yaklaşık 150-200 milyon dolarlık yatırımın bölgedeki istihdama büyük katkı sağlayacağı düşünülüyor.
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
M
MURAT AYDIN 6 yıl önce
YUSUFCUGUM BAK KARDEŞ ERZURUMA GİDEN SİYASETİN VALİSİ BU TAŞ ACAKLARI CİMENTO VE MADENLERDEN ALDIGI RAHATSIZ EDİCİ ŞİKAYETLERDEN DOLAAYI GÜMÜŞHANEDE BULUNAN YAKLAŞIK 35 MADEN VE TAŞ OCAGI YETKİLİLERİ VE BENİMDE BULUNDUGUM BİR TOPLANTIYI GERCEKLEŞTİRDİ VEDE KONUŞMASINA BENİM GÜMÜŞHANELİ VATANDAŞIMI KİMSE TOZA GÜRÜLTÜYE BOGAMAZ SÖZLERİ ,İLE BAŞLADIGI VEDE BEN SÖZ HAKKI ALARAK GÜLAÇAR KÖYÜNE KURULAN TAŞ OCAGININ NE DENLİ ZARAR VERDİGİNİ VERECEGİNİ ANLATTIM SAYIN VALİ BİZE GÖSTERMELİK KONUŞTUGUNU ŞİMDİ ANLADIM BU TAŞ OCAGININ ALT KISMINDAKİ ANKILAP KÖYÜ İÇME SUYUNUDA AMCAN AHMET ORAL DİLEKCE İLE BEYAN ETTİ BEN BU SULARIN KESİLDİGİ GÜNÜ DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM DERS VERME ZAMANI GELDİ MUSALLA VADİSİ
BEĞENME
0
CEVAPLA