Ara
Gümüşhane
Kapalı
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,5851 %-0.32
45,6681 %-0.99
4.328,32 % 1,03
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Gümüşhane yaylalarında şenlik zamanı

Gümüşhane yaylalarında şenlik zamanı

Doğu Karadeniz’in hem sayısal olarak hem de bilinirliği yüksek yaylalarıyla meşhur Gümüşhane’de Ramazan ayının sona ermesiyle birlikte yayla şenlikleri de büyük bir coşkuyla başladı.

561
Gösterim
Doğu Karadeniz’in hem sayısal olarak hem de bilinirliği yüksek yaylalarıyla meşhur Gümüşhane’de Ramazan ayının sona ermesiyle birlikte yayla şenlikleri de büyük bir coşkuyla başladı.

Kayıtlı 400’e yakın yaylası bulunan ve bu yaylaların birçoğunda şenliklerin yapıldığı Gümüşhane’de bayramın ikinci günü tüm ilçelerinde şenlikler başladı.

Torul ilçesine bağlı Kirazlık köyünde yapılan Yayla Şenliği’nde binlerce vatandaş doyasıya eğlenirken, kemençe eşliğinde oynanan horonlarla coşku en üst seviyelere ulaştı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen ve geleneksel hale getirilecek olan yayla şenliğine, Gümüşhane Milletvekili Mustafa Canlı, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu,   Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, Özkürtün Belediye Başkanı Aynur Zorlu Kaya, İl Genel Meclisi üyeleri, Kirazlık Köyü Muhtarı Soner Şahin ile birlikte binlerce vatandaş katıldı.

Çevre ilçe, köy ve yaylalardan gelen ziyaretçilerin bir taraftan alışveriş yapıp, bir taraftan da gönüllerince eğlendiği şenlikte Karadeniz müziğinin güçlü seslerinden Sait Uçar ve Özkan Pekin sahne aldı. Yöresel sanatçı ve kemençe ustalarının eşliğinde vatandaşlar büyük horon halkaları oluşturdu.  

Yediden yetmişe herkesin ilgi gösterdiği şenlikle ilgili bilgi veren Köy Muhtarı Soner Şahin ve Organizasyon Sorumlusu Muhammed Güner, şenliğin geleneksel olarak her yıl düzenleneceğini kaydederek, “Yaylacılık ve yayla şenlikleri bizim kültürümüzün en önemli öğelerinden biri. Yaratanın bizlere bahşettiği bu muhteşem güzelliklerinin tadı böyle şenliklerde bir başka oluyor. Her yıl Temmuzun ikinci haftası cumartesi günü burada buluşacağız. Kirazlık Köyü Kalkındırma Derneği olarak gerçekleştirdiğimiz bu şenliğimize sponsor olan, bizleri yalnız bırakmayarak şenliğimize katılan büyüklerimize ve bu şenliğin gerçek sahibi vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

Jandarma, İtfaiye ve 112 Acil Servis ekiplerinin de hazır bulundurulduğu şenliğe katılan vatandaşların ortak dilekleri ise yayla yolları standartlarının bir an önce yükseltilmesi oldu.
Gümüşhane yaylalarında şenlik zamanı 1
1 / 15
Gümüşhane yaylalarında şenlik zamanı 2
2 / 15
Gümüşhane yaylalarında şenlik zamanı 3
3 / 15
Gümüşhane yaylalarında şenlik zamanı 4
4 / 15
Gümüşhane yaylalarında şenlik zamanı 5
5 / 15
Gümüşhane yaylalarında şenlik zamanı 6
6 / 15
Gümüşhane yaylalarında şenlik zamanı 7
7 / 15
Gümüşhane yaylalarında şenlik zamanı 8
8 / 15
Gümüşhane yaylalarında şenlik zamanı 9
9 / 15
Gümüşhane yaylalarında şenlik zamanı 10
10 / 15
Gümüşhane yaylalarında şenlik zamanı 11
11 / 15
Gümüşhane yaylalarında şenlik zamanı 12
12 / 15
Gümüşhane yaylalarında şenlik zamanı 13
13 / 15
Gümüşhane yaylalarında şenlik zamanı 14
14 / 15
Gümüşhane yaylalarında şenlik zamanı 15
15 / 15
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
recaptcha.image_alt
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *