Ara
Gümüşhane
Kapalı
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,1979 %0.02
45,3010 %0.46
4.253,91 % 0,71
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Ekmeğini İsraf Etme, Yüz Milyonlarca Aç Var

Ekmeğini İsraf Etme, Yüz Milyonlarca Aç Var

Gümüşhane Valiliği, Gümüşhane Belediye Başkanlığı, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Toprak Mahsulleri Ofisi Trabzon Şube Müdürlüğü tarafından ülke ekonomisine katkı sağlamak ve toplumsal bir bilinç oluşturmak amacıyla düzenlenen ‘Ekmek İsrafını Önleme’ kampanyası çalışmaları devam ediyor.

158
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
Gümüşhane Valiliği, Gümüşhane Belediye Başkanlığı, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Toprak Mahsulleri Ofisi Trabzon Şube Müdürlüğü tarafından ülke ekonomisine katkı sağlamak ve toplumsal bir bilinç oluşturmak amacıyla düzenlenen  ‘Ekmek İsrafını Önleme’ kampanyası çalışmaları devam ediyor.

Kampanya kapsamında yapılacak, bayat ekmekten yapılan yemekler yarışmasına yoğun katılım beklediklerini ifade eden Koordinatör İl Müdürü Engin Pehlivan, israf edilen her ekmekle çiftçinin alın teri, emeği, çabası ve milli servetinin heba edildiğini belirterek, “Dünyada aç uyuyan ve açlık sebebiyle hayatını kaybeden yüz milyonlarca insan varken, ekmeğin dikkatsizce israf edilmesinden üzüntü duyuyoruz.” dedi.

Un, ekmek, bulgur, yarma ve benzeri ürünlerin imalinin temel besin maddesi olan tahıllar buğday, arpa, pirinç, mısır, çavdar ve yulaf gibi taneli bitkiler ve tohumlarından oluştuğunu ifade eden İl Müdürü Pehlivan, “Tasarruf, toplumun temelini oluşturan aileden başlar. Özellikle de kadınlarımızın çocuklarımızın ve gençlerimizin ekmek israfına karşı daha hassas olmaları gerekmektedir. Ekmeği israf etmeyen bir nesil yetiştirmeliyiz. Toplu tüketim yapılan kuruluşların yemekhanelerinde, ekmeğin ince dilimlenmiş olarak ve düşük gramajlı olarak sunulması, tam buğday ekmeği bulundurulmasının sağlanması, tüketiminin yaygınlaştırılması da ekmek israfını önemli ölçüde önleyecektir.” diye konuştu.
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
recaptcha.image_alt
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *