Ara
Gümüşhane
Az bulutlu
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,1894 %0
44,9665 %0.31
4.206,45 % 0,45
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane "Kadroya Geçen Sözleşmelilere 1 Derece Verilmelidir"

"Kadroya Geçen Sözleşmelilere 1 Derece Verilmelidir"

Türk Sağlık Sen Gümüşhane Şube Başkanı Mustafa Aydın, 4 Haziran 2011 tarihinde kadroya geçirilen 4/B'li ve 4924'lü sözleşmeli personellerden gerekli şartları taşıyanlara 1. derece verilmesi gerektiğini söyledi.

551
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
Türk Sağlık Sen Gümüşhane Şube Başkanı Mustafa Aydın, 4 Haziran 2011 tarihinde kadroya geçirilen 4/B'li ve 4924'lü sözleşmeli personellerden gerekli şartları taşıyanlara 1. derece verilmesi gerektiğini söyledi.

Türk Sağlık-Sen tarafından Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğüne konuyla ilgili bir başvuru yapıldığını kaydeden Aydın, 5289 sayılı Kanun gereğince 15.01.2005 tarihinden geçerli olarak kadrolu memurlara 1. derece verildiğini hatırlattı.

Aydın, açıklamasında şunları söyledi: “Yapılan başvuruda 29 Haziran 2011 tarihinde SGK tarafından yayınlanan memur kadrolarına atananların hizmet sürelerinin değerlendirilmesi konulu genelgede "2182 sayılı Kanunun, 458 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin veya 5289 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarihlerde 657 sayılı Kanunun 4üncü maddesinin (B) fıkrası veya 4924 sayılı Kanuna tabi olarak sözleşmeli statüde görevde olanlara bir derece verilecektir" hükmünün yer aldığı hatırlatıldı. Söz konusu düzenlemeye rağmen Genel Müdürlüğün Devlet Personel Başkanlığı'nın bir görüşünü esas alarak sözleşmeli personelin bu haktan yararlanamayacağına yönelik genelgenin SGK'nın genelgesine aykırı bir durum meydana getirdiği ifade edildi. Bu nedenle, SGK'nın 29 Haziran 2011 tarih ve 2011/55 sayılı genelgenin 2. ve 3.'üncü maddesi hükmü göz önüne alınarak memur kadrolarına geçirilen sözleşmeli personellerden şartları taşıyanlara 1 derece verilmesi istendi.”

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
recaptcha.image_alt
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *