Dernek Başkanları tanıtım günlerine davet etti

Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği Başkanı İrfan Ataman ve Eskişehir Bayburtlular Derneği Başkanı Muammer Arduç, Eskişehirdeki hemşehrilerini İstanbul Yenikapı’da yapılacak tanıtım günlerine davet etti.

Dernek Başkanları tanıtım günlerine davet etti

Gümüşhaneliler derneğinde buluşan başkanları 30 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında İstanbul Yenikapı etkinlik alanında bu yıl ilk kez 2 ilin birlikte yapacağı tanıtım günlerine davet çağrısı yaptı.

Bayburtlular Dernek Başkanı Muammer Arduç yaptığı açıklamada “Doğu Karadeniz’in sosyal, kültürel yönden birbirine çok yakın olan Gümüşhane ve Bayburtlu hemşehrilerimizle birlikte bu tanıtım günlerini yapmaktan son derece mutluyuz. Amacımız İstanbul özelinde tüm Türkiye’ye Bayburtumuzu ve Gümüşhanemizi en iyi şekilde tanıtmak. Birlik beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde güzel bir tanıtım programı olacak. Bunun için tüm hazırlıklar tamamlandı. Hemşehrilerimizi, Eskişehirli dostlarımızı komşularımız Yenikapı’ya davet ediyoruz” dedi.

Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği Başkanı İrfan Ataman ise “İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonumuz (GÜDEF) ile Bayburt Dernekler Federasyonumuzun güçlerini birleştirerek İstanbul’da birlikte tanıtım günlerini yapmalarından memnuniyet duyuyoruz. Bayburt bizim komşu ilimiz. Etle kemik gibiyiz. Aynı yörenin, aynı coğrafyanın ve aynı kültürün insanlarıyız. Tarihi ve doğal güzellikleri çok yüksek olan bu iki ilimizin tanıtılması için emek veren her iki federasyon yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Tarihi doğal güzelliklerinin yanında yemek kültürü, folklorü, sanatı, edebiyatı kısaca her iki ilimiz her yönüyle tanıtılacak. Tüm Eskişehirli hemşehrilerimizi bu hafta sonu İstanbul Yenikapı etkinlik alanına davet ediyorum” diye konuştu.

1 Aralık Cuma günü saat 14’te resmi açılışı yapılacak olan tanıtım günleri 3 Aralık Pazar günü sona erecek. Bayburt ve Gümüşhane’den yerel sanatçıların sahne alacağı tanıtım günlerinde yöresel ürünler de satışa sunulacak.

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER