Kaymakam Kalkan Gümüşhaneli hemşehrilerini ziyaret etti

Gümüşhaneli hemşehrimiz Eskişehir’in Mahmudiye ilçesinin Kaymakamı Semanur Kalkan, Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği'ni ziyaret etti.

Kaymakam Kalkan Gümüşhaneli hemşehrilerini ziyaret etti

Dernek merkezinde başkan İrfan Ataman ve üyeleri tarafından karşılanan Kaymakam Kalkan, Gümüşhaneli hemşehrileriyle sohbet edip Başkan Ataman’dan dernek faaliyetleri ve diğer konular hakkında bilgiler aldı. 

Gümüşhane’nin kültürel zenginlikleri, tarihi dokusu ve Eskişehir’le olan ilişkisi üzerinde durulan ziyarette iki kent arasındaki bağları güçlendirmek adına neler yapılabileceği üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

Eskişehir ve Gümüşhane’nin, Türkiye’nin iki farklı coğrafyasında yer alsalar da kültürel bağlarla birbirlerine sıkı sıkıya bağlı olduğuna dikkat çeken Kaymakam Kalkan, “Eskişehir'in modern yüzü ile Gümüşhane’nin tarihi dokusu, bu iki şehir arasındaki dostluğu daha da derinleştiriyor” dedi.

Kaymakam Kalkan, Eskişehir Gümüşhane Derneği’nin yaptığı çalışmaların önemine de dikkat çekerek, derneğin iki şehir arasında bir köprü görevi üstlendiğini belirtti.

Ziyaret esnasında Gümüşhane’nin doğal güzellikleri, maden kaynakları ve kültürel değerleri konuşulurken, Eskişehir’in de Türkiye’nin kültür başkentlerinden biri olarak bu dostluğa katkı sunabileceği vurgulandı. 

Derneğin ziyaretçi defterine duygu ve düşüncelerini yazan Mahmudiye Kaymakamı Semanur Kalkan hemşehrileriyle hatıra fotoğrafı çekildi.

Semanur Kalkan kimdir?

Gümüşhane’nin Köse ilçesinde doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Köse’de tamamladı. 2016 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. 2019 yılında İçişleri Bakanlığının açmış olduğu Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak 2020 yılı haziran ayında 108. Dönem Trabzon Kaymakam Adayı olarak görevine intisap etti. Trabzon Valiliğinde İl Merkez Stajını, Amasya ve Kastamonu illerinde Mülkiye Teftiş Stajını, Antalya-Kaş ve Çanakkale-Ayvacık ilçelerinde Kaymakam Refikliği Stajını tamamladı. Aydın-Karpuzlu ve Kayseri-Sarız ilçelerinde de toplam 10 ay süre ile Kaymakam Vekilliği Stajı yaptı. Yurt Dışı Stajı kapsamında İngiltere’nin Nottingham Trent Üniversitesinde 6,5 ay süreyle dil eğitimi aldı. Yurt dışı stajının tamamlanmasının ardından ülkesine döndü ve 6 Subat 2023'te meydana gelen ve birçok şehri etkileyen deprem felaketinde 3 ay süreyle Malatya ilinde görev yaptı. İçişleri Bakanlığının 18.09.2023 tarihli Bakanlık Oluru ve 25.09.2023 tarihi itibariyle Mahmudiye ilçesinde görevine başlamıştır.
 

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2024, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER