Yalınkavak Derneği 25 yaşında

Ankara’da faaliyet gösteren Gümüşhane-Torul Yalınkavak Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği 25. kuruluş yıl dönümünü yayla şenliğiyle kutladı.

Yalınkavak Derneği 25 yaşında

Dernek Merkezi Ankara Çankaya Sancak Mahallesinde bulunan Gümüşhane-Torul Yalınkavak Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği 25. Kuruluş yıl dönümünü etkinlikleri kapsamında Çankaya, Dodurga Yıldızlar park ve piknik alanında yayla şenliği etkinliği düzenledi. 

Yayla şenliğine Çankaya Belediye Başkanı Av. Hüseyin Can Güner, 24. Dönem Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Ankara GÜDEF Genel Başkanı Hamdi Arslan, hemşerimiz olan çok sayıda bürokrat ve iş adamı katıldı.

Yoğun katılımın olduğu yayla şenliğinde davul-zurna eşliğinde horon oynanmasının yanı sıra Türk halk müziği sanatçısı Gökhan Kılıç’ın sahne alması ile hemşerilerimiz unutulmaz bir gün yaşadı. 

Dernek başkanı Ender Özdemir, yaz aylarının sıcak günlerinde gurbette yaşayan ve sıla özlemi çeken hemşerilerimizi bir nebze serinletmek ve memleket özlemlerini gidermek için böyle bir program düzenlediklerini ifade ederek kültürümüzün yaşatılması ve genç nesillere aktarılması, birlik ve beraberliğin süreklilik arz etmesi için derneklerin ne kadar önemli olduğunun farkın olduklarını söyledi. 

Özdemir, “Derneğimiz 25 yıl önce Ankara Çankaya Sancak Mahallesinde kuruldu. Derneğimizi kuran ve bugünlere kadar yaşatan yönetim kadrosuna ve üyelerimize çok teşekkür ediyoruz. 25. yıl kuruluş etkinlikleri kapsamında ilerleyen günlerde benzer etkinlikler Gümüşhane, Torul Yalınkavak köyünde devam edecek” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER