Ara
Gümüşhane
Kapalı
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,2935 %-0.02
45,0154 %0.04
4.236,07 % -0,01
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Yavrumu bulun... En azından çocuklarıma mezarını göstereyim...

Yavrumu bulun... En azından çocuklarıma mezarını göstereyim...

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün Beldesinde tıkanan menfezi açmak isterken arkada biriken suların aniden basması sonucu Kürtün Baraj gölüne sürüklenen Ekrem Şayık’ı arama çalışmalarını denetledi, ardından da Şayık’ın ailesi ve akrabalarını ziyaret etti.

3675
Gösterim
Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün Beldesinde tıkanan menfezi açmak isterken arkada biriken suların aniden basması sonucu Kürtün Baraj gölüne sürüklenen Ekrem Şayık’ı arama çalışmalarını denetledi, ardından da Şayık’ın ailesi ve akrabalarını ziyaret etti.

Beraberinde İl Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ve Kürtün Kaymakam Vekili Torul Kaymakamı Recai Karal’la birlikte arama faaliyetlerini sürdüren ekibin çalışmaları denetledi.

Baraj gölünde çalışma yapan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekibi ile Rize İl Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Büro Amirliğinden gelen 5 kişilik dalgıç ekibinden çalışmalar hakkında bili alan Vali Yavuz, baraj gölündeki su sıcaklığının çok düşük ve çamur nedeniyle görüş açısının hiç olmamasının çalışmaları güçleştirdiğini söyledi.

“BÜTÜN İMKANLARIMIZI SEFERBER ETTİK”

Dün sabah saatlerinde Kürtün ilçesi Özkürtün beldesindeki Süme Deresi üzerinde  özel bir firma tarafından menfez temizliği sırasında iş makinesi operatörü Ekrem Şayık’ın ani su basması sonucu baraj gölüne sürüklenerek kaybolduğunu hatırlatan Vali Yavuz, “Olayı haber alır almaz bütün imkanlarımızı seferber ettik ve  dün başlattığımız arama çalışmalarımız bugün de devam ediyor. Ümidimiz kurtulmuş olmasıdır. Bu yönüyle de aramalarımız devam ediyor. Ancak net olan görgü şahitlerinin ifadesinden de sürüklenerek baraj gölüne gittiği yönünde olması nedeniyle Rize Emniyet Müdürlüğünden beş dalgıç arkadaşımız bölgeye intikal etti ve dün akşam ara verilen çalışmalar bugün yeniden başlamıştır. Ancak, suyun aşırı bulanık ve zeminin balçık olması nedeniyle arama çalışmaları oldukça zor şartlarda sürdürülüyor. Takviye olarak Afet ve Acil Durum Başkanlığından bu konuda ekipleri takviye olarak getirttik. Teknik cihazların gelmesi için çalışmalarımızı başlattık. İnşallah sağ salim kendisine ulaşırız. Ailesi beklenti içerisinde, biz de beklenti içerisindeyiz.  Olumlu bir netice almayı ümit ediyoruz.” dedi.

ŞAYIK AİLESİ VALİ YAVUZ’U AĞITLARLA KARŞILADI

Daha sonra baraj gölüne hakim bir noktadan çalışmaları izleyen Şayık’ın aile bireylerinin yanına giden Vali Yavuz, burada Şayık’ın annesi Zülfiye ve eşi Eda Şayık’la bir süre görüştü.

“YAVRUMU BULUN, BİR KERE DAHA GÖREYİM, BEBEĞİNİ BEŞİĞİNİ BIRAKTI DA GİTTİ”

Baraj gölünde kaybolan Ekrem Şayık’ın şeker hastası olan annesi Zülfiye Şayık’ın “Yavrumu bulun, bir kere daha göreyim. Bebeğini beşiğini bıraktı da gitti” ağıtına yanıt veren Vali Yavuz, “Çalışmaları dikkatli ve tedbirli yapmak zorundayız. Takviye bir ekip daha geliyor.  Türkiye’de yapılabilecek herşeyi yapacağız, dışardan da gerekirse destek alacağız. Her türlü imkanı kullanacağız. Merak etmeyin. Hepimiz burada bekliyoruz dua edelim.” dedi.

“İKİ TANE YAVRUM VAR, ONLARA EN AZINDAN GÖSTERECEĞİM BİR MEZARI OLSUN”

Vali Yavuz, Ekrem Şayık’ın eşi Eda Şayık’ın “İki tane yavrum var, onlara en azından göstereceğim bir mezarı olsun” ağıtı karşısında “Bütün imkanları seferber ettik, su çok bulanık, sürekli arıyoruz. Hem savcımız adli soruşturma hem de biz idari soruşturma açtık” cevabını verdi.

Şayık’ın “Kocamı bulmadan kimse buradan ayrılmasın” sözünü de cevaplandıran Vali Yavuz, “Kesinlikle kimse buradan ayrılmayacak. Bulana kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

CEP TELEFONU GÖRÜNTÜSÜNDE AKAN SUYUN ŞİDDETİ BARİZ BELLİ OLUYOR

Öte yandan olay anında çekilen cep telefonu görüntüsü ortaya çıktı.  Bölgede çalışan başka bir işçi tarafından çekilen görüntüde akıntının şiddeti açık bir şekilde gözükürken, menfezin 30 metre aşağısında çalışan ekskavatör ve damperli kamyonun akan suyun şiddeti nedeniyle neredeyse tamamının sular altında kaldığı gözlendi.

OLAY:

10 Şubat 2015 tarihinde saat 09.00 sıralarında Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün Beldesi çıkışında Süme deresinin Kürtün Barajıyla birleştiği noktada karayolunun altında bulunan 320 metre uzunluğundaki menfez tıkanınca özel bir firma tarafından temizlik çalışması başlatıldı. Menfezin içinde iş makinesiyle çalışan 27 yaşındaki Ekrem Şayık, tıkanan menfezin arkasındaki su birikintisinin aniden basması sonucu saat 09.00 sıralarında Kürtün Baraj gölüne sürüklendi ve kayboldu. Gün boyunca İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne bağlı ekipler, öğleden sonra da Rize İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı dalgıçlar tarafından yapılan arama çalışmalarından bir sonuç elde edilemedi. Çalışmalar sırasında baraj gölüne ağ çekildi ve baraj gövdesinin olay yerine yakın olması nedeniyle akıntı oluşturmaması için baraj kapakları da kapatıldı. Kürtün ilçesinin Üçtaş köyünden olan Şayık’ın yakınları olay yerinde fenalaşırken, akşama kadar devam eden çalışmalar sırasında baraj vadisi ağıtlarla inledi. Olay anında aynı bölgede çalışan diğer iş makinesi operatörlerin Şayık’ı su birikintisinin yüzeyinde mücadele ederken gördüğü ifade edildi. Şayık’ın evli ve 2 çocuk babası olduğu, anne ve babasının da hasta olduğu öğrenildi.
Yavrumu bulun... En azından çocuklarıma mezarını göstereyim... 1
1 / 14
Yavrumu bulun... En azından çocuklarıma mezarını göstereyim... 2
2 / 14
Yavrumu bulun... En azından çocuklarıma mezarını göstereyim... 3
3 / 14
Yavrumu bulun... En azından çocuklarıma mezarını göstereyim... 4
4 / 14
Yavrumu bulun... En azından çocuklarıma mezarını göstereyim... 5
5 / 14
Yavrumu bulun... En azından çocuklarıma mezarını göstereyim... 6
6 / 14
Yavrumu bulun... En azından çocuklarıma mezarını göstereyim... 7
7 / 14
Yavrumu bulun... En azından çocuklarıma mezarını göstereyim... 8
8 / 14
Yavrumu bulun... En azından çocuklarıma mezarını göstereyim... 9
9 / 14
Yavrumu bulun... En azından çocuklarıma mezarını göstereyim... 10
10 / 14
Yavrumu bulun... En azından çocuklarıma mezarını göstereyim... 11
11 / 14
Yavrumu bulun... En azından çocuklarıma mezarını göstereyim... 12
12 / 14
Yavrumu bulun... En azından çocuklarıma mezarını göstereyim... 13
13 / 14
Yavrumu bulun... En azından çocuklarıma mezarını göstereyim... 14
14 / 14
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *