Ara
Gümüşhane
Kapalı
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,3022 %0.32
44,9570 %0.28
4.148,96 % -0,55
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Gümüşhane’de sağlık çalışanlarından terör protestosu

Gümüşhane’de sağlık çalışanlarından terör protestosu

Gümüşhane’de sağlık çalışanları, son dönemde sağlık personeli ve hastanelere yapılan terör eylemlerini kınayan basın açıklaması yaptı.

422
Gösterim
Gümüşhane’de sağlık çalışanları, son dönemde sağlık personeli ve hastanelere yapılan terör eylemlerini kınayan basın açıklaması yaptı.

Gümüşhane Devlet Hastanesi bahçesinde yapılan basın açıklamasına İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Ağar, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Özgür Çelebi,  Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan, Tıbbi Hizmetler Başkanı Op.Dr. Yavuz Çakıroğlu, İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve hastane çalışanları katıldı.

Burada bir basın açıklaması yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Ağar, “Terör değil, kardeşlik diyen gönüller, şifa veren eller kazanacak” diyerek yapılan saldırıları tüm sağlık çalışanları olarak kınadıklarını söyledi.

Haziran ayından beri tırmanışa geçen terör saldırılarının genç, yaşlı, çocuk, bebek demeden tüm halkı hedef aldığını, eli kanlı terör örgütünün sağlık çalışanlarına, ambulanslara ve hastanelere yönelik alçakça saldırılarına devam ettiğini kaydeden Ağar, “3 sağlık çalışanı terör örgütünün gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybetti. Aile hekimimiz Dr. Abdullah Biroğul memleketi Diyarbakır'da, sağlık memurumuz Eyüp Ergen ve ambulans şoförü Şeyhmus Dursun memleketleri Şırnak'ta uğradıkları silahlı saldırı sonucu şehit edildiler. Onlarca çalışanımız alıkonuldu, ambulanslarımıza, hastanelerimize ateş edildi. Sağlık hizmetleri aksatılmaya çalışıldı. Son olarak Hakkari Şemdinli'de ki devlet hastanemiz bombalı saldırı sonucunda neredeyse kullanılmaz hale getirildi. En büyük zararı Şemdinli'de bizlerden sağlık hizmeti bekleyen hakkımız gördü” dedi.

“ÇALIŞANLARIMIZIN BU TÜR SALDIRILARA MARUZ KALMASI KABUL EDİLEMEZ”

Vatandaşın en temel haklarından olan sağlık hakkının engellemesine yönelik bu saldırıları planlayanları ve gerçekleştirenleri lanetlediklerini dile getiren Ağar, “Tek amaçları hayat kurtarmak, insanların sağlığına hizmet etmek olan sağlık çalışanlarımızın bu tür saldırılara maruz kalması asla kabul edilemez” diye konuştu.

Yapılan saldırıların sağlık hizmetlerini engelleyerek, devlet kurumlarını itibarsızlaştırılmayı amaçladığını belirten Ağar, şunları söyledi: “Bu saldırılar en çok da bölge insanımıza zarar vermekte, onların en temel ve en doğal insanı hakkı olan sağlık hizmetlerine ulaşımını güçleştirmektedir. Çalışanlarımızın ve masum insanların hayatlarına kastedilerek gerçekleştirilen bu eylemler, terör örgütünün insani değerlerden ne kadar uzak olduğunun kanıtı niteliğindedir. Hiçbir dinde, hiçbir kültürde yeri olmayan acizlik göstergesi bu saldırılar ve bu çağdaş anlayış dünya medeniyetine önderlik etmiş bu topraklarda kendine yer edinemeyecektir. Hastanelerimizde çalışanlarımızın güvenliği için gereken tedbirler alınıyor, güvenlik güçlerimiz terör örgütüne yönelik operasyonlarına aralıksız devam ediyor. Ancak unutmayalım ki teröre karşı en büyük cevap, en büyük mücadeleyi birlik ve beraberlik içinde hareket ederek birbirimize sımsıkı kenetlenerek verebiliriz. Bizler tüm engellemelere rağmen din, dil, ırk ayrımı gözetmeden insanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu topraklarda binlerce yıldır kardeşçe yaşayan insanımızın, sağlığını daha ileriye taşıma gayreti içerisinde olacağız. Terör bizi asla yıldırmayacak ve asla amacına ulaşamayacaktır. Terör değil, kardeşlik diyen gönüller şifa veren eller kazanacak.”
Gümüşhane’de sağlık çalışanlarından terör protestosu 1
1 / 3
Gümüşhane’de sağlık çalışanlarından terör protestosu 2
2 / 3
Gümüşhane’de sağlık çalışanlarından terör protestosu 3
3 / 3
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *