KOŞAN ADAM: İSMAİL AKÇAY

“İyi bir başlangıç yarı yarıya başarı demektir”
Andre GİDE

Bu şehrin beşibiryerdesi diye tabir ettiğimiz beş insandan biridir İsmail Akçay. Eserinin yapılmasını tarafıma ilettiğinde nasıl mutlu olduğumu bilemezsiniz. Mahmut Oltan Sungurlu’dan sonra bu şehrin bir başka değeri İsmail Akçay’ın kitabını yapmak bana nasip olacak inşallah. Eşi Aysel Hanım ile birlikte üçümüz kitabın adı konusunda istişare ederken Karadeniz Gazetesi Yazarı Murat Aşkın’ın Koşan Adam İsmail Akçay yazısının bu kitaba en güzel kapak olacağı fikrinde birleştik. O yüzden yakında baskıya girecek olan eserimizin adı “Koşan Adam: İsmail AKÇAY”.

Hemen her eserimin önsözünü kaleme alan Bakanımız Mahmut Oltan Sungurlu;

Gümüşhane’de herkesin birbirini tanıdığı dönemde bende İsmail Bey’i tanırdım. Dedesi ve babası bilinen kimselerdi. Aramızdaki yaş farkı sebebi ile arkadaşlığımız ancak Anavatan Partisi saflarında başladı. Seçim çalışmaları heyecanını birlikte yaşadık, o mücadeleyi beraber verdik. İsmail Bey günden güne gelişti. Gümüşhane’nin meseleleri için çözüm yolları geliştirdi. Gümüşhane’nin aranan adamı oldu. Bu sebeple parti farkı gözetmeksizin Gümüşhane Ticaret Odası Başkanı seçildi.

İsmail Bey bu görevi sebebiyle ve mizacı itibari ile daha titiz çalışmaya başladı. Bu şehrin görevlerinde, bu şehrin meseleleri üzerinde inceden inceye davranmış, meseleleri öğrenmiş, ölçüp biçmeden karar vermemiş, yılların tecrübesi ile Gümüşhane’nin bütün meselesini etüd etmiş, çareler üretmiş, toplumla paylaşmıştır. Gümüşhane’de bir iş yapılacaksa, bir eyleme kalkılacaksa gerek mahalli mülki amirleri ve belediye başkanları hatta üniversite yönetimi bu işe İsmail Bey’i katmak için gayret ederler.

Kendisi vatandaşın çare kapısıdır ve herkes derdini İsmail Bey’e açar. İsmail Bey’de çözüm yollarını ve çarelerini arar, çare üretir. İsmail AKÇAY’sız bir Gümüşhane düşünülmesi söz konusu değildir.

Ve ben yirminci eserimin sonsözünde şöyle diyorum;

Bu şehrin iz bırakan değerlerinin gelecek nesle mirası yaşadığı hayatlarının acı ve tatlı yanlarını, başarı hikâyelerini, yaşam felsefelerini ve geleceğe bırakacağı mesajları bir nevi mirası olarak görüyorum. Yirminci eserim olan “İSMAİL AKÇAY-KOŞAN ADAM” ile bu şehirle et ile tırnak mukabilinden sımsıkı ayrılmaz bütün olan bu şehrin her şeyi Sayın İsmail Akçay’ın şehirde ve şehir dışında ne kadar sevildiğini, takdir gördüğünü, hiç kimsenin bilmeden onun yaptığı hizmet ve hayırlarla neler yaptırdığı bu eserimle gün ışığına çıkmış oldu.    

Defaten birçok yerde dile getirildiği gibi Gümüşhane gibi her yönden mahrum küçük şehirlerin daha çok İsmail Akçay’lara ihtiyacı olduğunun acı gerçeğini öğrendik. Konuşurken mangalda kül bırakmayanlar bu şehre en büyük hizmetleri veren, adını her yerde zirveye çıkaran, hemen her Gümüşhaneliye katkısı bulunan Aydın Doğan, Mahmut Oltan Sungurlu ve İsmail Akçay gibi değerlerimizi dahi eleştirme cüreti göstermektedirler.

Ama ben bu şehirde gerçekten iz bırakan her ne kadar çok sık kullanmak istemesem de gerçekten altın kalpli insanlarımızı çok seviyor ve onlar hayatta iken takdir edilmelerini daha gerçekçi ve sağlıklı buluyorum.

Değerli Başkanım kitabınızı bu şehre kazandırmakla ne kadar bahtiyar olduğumu bilemezsiniz. Saygılarımla.

YORUM EKLE
YORUMLAR
yusuf sadık  eğitimci yazar- gaZETECİ ELİEŞTİRMEN
yusuf sadık eğitimci yazar- gaZETECİ ELİEŞTİRMEN - 3 hafta Önce

yazar İ.Hayal şehrin değerlerini geleceğe taşıyan kitapları ile önemli bir hamşeri görevini yer,ne getirmesi bence taktira şayan bir emektir.
sayın GTSO başkanımız evet "KOŞAN ADAM" olarak ün yaptıysa bunda ortaya koyduğu bir dik duruş ve de içinde beslediği duyduğu hemşeri aidiyeti ve anlamlı hale getiren sevgidir diyebiliriz.
Çeyrek asırdır Şehrimizin önemli kuruluşu olan GTO daki çaşışmaları iş dünyasına olan katkısı ve temsil noktasındaki başarısı hele tiriyonluk bir binayı GTSO sına kazandırması her türlü taktirin üzerindedir.
şu an elinin altında bulunan ve yeri zamanı geldiğinde. devlet büyüklerine ve idari birimlere sunduğu şehre ait beklenti dosyaları sanırım bir kaç cilt kitap olur.
Bunların başında gelen Organize sanayi bölgesi Torul-Demirci suyundaki İş merkezi . İş adamlarının önünü açmak ve iş kurmalk isteyenlere yçnelik kurslar ve seminerler düzenlemesi gibi etkinlikler asla gözlerden kaçmamıştır.
Peki .Sormalk gerekmezmi* Soralım.
Bu birikimli ve son derece saygın hemşerimiz 5 yılda bir seçilen temsilcilerimiz listesinde neden yer almaz. ? bana göre bu zor soruyu kimse cevaplayamaz. Ben iseyıllardan beri söylerim , Su kaynağının başındaki musluk bir adamın

yusuf sadık  eğitimci yazar- gaZETECİ ELİEŞTİRMEN
yusuf sadık eğitimci yazar- gaZETECİ ELİEŞTİRMEN - 3 hafta Önce

önceki değerlendirmeye ektir.
....
Suyun başındaki musluğu kimeden yana isterse ona açar.
, Ne acıdır ki 22 senedir darbe anayasasını bohçaya çevirenler. Her nedense "Seçim Kanunu. ve Siyasi Partiler kanunu "na hiç değinmediler. Değinmezler, değinirseler "Deginirler" halk arasında "degindi" ne anlama gelir bilinmektedir kötü değil tabii.
, Evet Ön seçim yani merkez yoklaması ortadan kalkarsa İsmail Akçay ların Yusuf Sadıkların daha nicelerinin sanırım önü açılır ve şanslıda olurlar.