KÜÇÜK HİKAYELER

Doğum, yaşam ve ölüm canlılar bu üç unsur içim savaş verir. Bazen soğuk savaşlar verilir, dişe diş kana kan. Unutulur değerler kim ne için var olduğunu unutacak kadar kaybeder kendini. Kimliğimizi unutmamalıyız. Sevmek lazım diyorum. Sıkıca sarılmak lazım sevdiklerimize ne zaman ne olacağını bilemiyoruz. Kin olmasın öfke olmasın içimizde. Bir yudum senden olsun bir yudum benden bir yudum hayattan olsun, hepsini harmanlayalım. Renk cümbüşüne inanamayacaksınız, sonra unutuvereceksiniz içinizdeki küflenmiş, paslanmış kötülükleri. İçinizdeki kederleri tek başınıza defedemezsiniz. Evet bu küçücük eylem için bir insana, canlıya ihtiyaç duyarsınız siz ne kadar iyi olursanız etrafınıza baktığınızda gözlerinizin daha iyi gördüğünü anlarsınız.

Sonu en baştan görsek hata yapmayız, ama göremiyoruz veya çok öngörülü olmamız gerekiyor. Yaşıyoruz iyi kötü, dağılıyoruz. Toparlanmaya ihtiyaç hissettiğimiz noktada mucize bekliyoruz. Peki sen ne kadar yanımdaydın da toparlanmak için bana benim elime ihtiyaç duyuyorsun diye sorarlar adama… Doğru ata oynamak, evet arkadaşlar lütfen oynadığınız bütün oyunları doğru oynamalısınız. Doğru kişiye yoksa sonra mucize beklentisine ve farklı yollara girmemek adına yapılacak en güzel düzenek bu. Sonra bu küçük hikayeleriniz büyüyor kocaman hikayeler oluyor, bir bakmışsın roman oluvermiş. Yazımızın başında sıkı sarılın dedim sevdiklerinize annenize, babanıza eşinize, çocuklarınıza Yaradan’ın ikinci bir şansı pek olmuyor bizlere vermek için; anın tadını çıkarmak lazım…Her şey gelir geçer gün olur devran döner küçükler büyür, büyükler yaş alır. Ortada sadece yaşananlar kalır. İyiyse iyi anılar, kötüyse kötü anılar. Gel bütün bunları yaşanmamış sayalım desek te boş. Yaşam sürecinde çok yaralar alırız çok yaralarımızı kendimiz sararız, çoğunu da şefkatli bir elle sarmayı temenni ederiz. Çok yara almadan, çok yaralamadan ilerleyelim. Dostlarımızın yaralarını saralım, sonra sıra bizim tedavimize geldiğinde o beklediğimiz şefkatli el gelsin sarsın yaralarımızı… 

Evet sevgili okur; üçün beşin hesabını yaparak nereye varılır bilemem, bildiğim tek şey küçük hesaplar küçük insanlar içindir. Büyük insan olalım kalbi, yüreği büyük olalım. Gidişine alışamayacağınız kayıplar vermeyin, çok üzülürsünüz.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Elmas Zuhal
Elmas Zuhal - 9 ay Önce

Canım hocam harikasın.