Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Rıdvan Eryılmaz, Baro Başkanı İsmail Taştan’ın Olay Gazetesinde yayımlanan analizini değerlendirerek ‘Savunduğumuz konu her Gümüşhanelinin sofrasından yıllık 4 bin dolar eksildiğidir’ dedi.
Yaptığı açıklamada insanları kamplaştırma söylemlerinin ülke genelinde olduğu gibi Gümüşhane’de de yaşanmaya başladığını savunan Eryılmaz, özellikle Koza Altın işletmelerinin kapanmasına değindi.
“GÜMÜŞHANELİNİN SOFRASINDAN YILLIK 4 BİN DOLAR EKSİLDİ”
Koza olayının Gümüşhane’deki toplumun içerisinde bir yara olduğunu kaydeden Eryılmaz, “Yaklaşık 700 hemşehrimiz işinden atılmış ve şu an işsiz durumdadırlar. Bundan iki yıl önce ilimizde kişi başına GSYH 10 bin 500 dolar civarında iken şu an kaç dolardır? Bunu açıklayacak hiçbir merci yok. Yaptığımız hesaplamada Koza’nın kapanması neticesinde ilin GSYH’si 6 bin 500 dolar civarına düşmüş bulunmaktadır. Koza’nın az istihdam sağladığı 2014 yılı etkisi çıkarıldığında ise GSYH 3 bin 500 dolar civarına düşecektir. İşte Gümüşhane’nin hali bu. Biz A yada B şirketini savunmuyoruz. Savunduğumuz konu her Gümüşhanelinin sofrasından yıllık 4 bin dolar eksildiğidir. Siyasiler bunun hesabını yapmadan, özellikle dini argümanları kullanarak ayakta durmaya çalışmakta ve bunu şu an bile sürdürmeyen devam etmektedirler” dedi.
“BİRLEŞTİRME YÖNÜNDE ATILACAK HER ADIMIN YANINDAYIZ”
Baro Başkanı Taştan’ı cesurca çıkışından dolayı tebrik eden Eryılmaz, şöyle konuştu: “Çünkü şehri idare edenler bir an önce akıllarını başlarına alıp, bu toplumu birleştirmelidirler. Buna çok ihtiyacımız var. Bu şehirde sokağa çıktığımızda bize en uzak insanla sıhri hısımlığımızın olduğunu göz ardı etmemeliyiz. Bu birlikteliği bozmaya hiç kimsenin hakkı olmasa gerektir. Ama cukkayı doldurmayı sürdürüp, bana ne diyenler çıkacaktır. İnanıyorum biz onları da aşarız. CHP olarak birleştirme yönünde atılacak her adımın yanında olacağımızı peşinen deklare ediyoruz.

Kaya’dan ıslah tepkisi: Vatandaşın emeği hiçe sayıldı
#Gümüşhane / 13 Mayıs 2025

Gümüşhane’de Anneler Günü coşkuyla kutlandı
#Gümüşhane / 12 Mayıs 2025
Yorumlar
i
isooo
9 yıl önce
başkan ağzına sağlık ama bunlar 3 maymunu oynuyorlar görmedim duymadım bilmiyorum bu kadar ender parmakla gösterilen bir mdeni kapatmak için elinden gelen her şeyi yapıyorlar ama ilahi adalet var bunca ekmeğinden edilen insanların ahi tutar
CEVAPLA