İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, Gümüşhane’nin yemek kültürünü konu ederek gerçekleştirecekleri bu organizasyonda unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemekleri hatırlamayı, yemek kültürünü yaşatmayı, yemekleri kayıt altına almayı, arşivlemeyi ve tanıtmayı amaç edindiklerini söyledi.
Yarışmanın Çorbalar, Yemekler ve Tatlılar kategorilerinde yapılacağını, her kategoride birincilerin tam, ikincilerin yarım, üçüncülerin de çeyrek altınla ödüllendirileceğini kaydeden Yalçın, yarışmacıların 23 Temmuz 2015 tarihi mesai bitimine kadar yarışmaya konu edecekleri ürünlerin tarifini, kullanılan malzemeyi ve hazırlanışını içeren bilgileri bir dilekçe ekinde kuruma vermesi gerektiğini hatırlattı.
Yarışma 25 Temmuz 2015 günü saat 14.30’da Fatih Parkında yapılacak.
Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2015, 15:15