Ufka yolculuk hadis yarışmasına başvurular başladı

Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından bu yıl 4.sü düzenlenen, ‘Hadis’ konulu Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları başvuruları başladı.

Ufka yolculuk hadis yarışmasına başvurular başladı
Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından bu yıl 4.sü düzenlenen, ‘Hadis’ konulu Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları başvuruları başladı.

Yarışmaya katılmak isteyenlerin, ufkayolculuk.com adresindeki yarışma başvuru formunu doldurmaları yeterli olacak.

Gümüşhane’de Ahmed Ziyauddin Gümüşhanevi Vakfı tarafından organize edilen Hadis Konulu yarışma hakkında vakıf mütevelli  heyetinden Orhan Fazlıoğlu, yarışma için özel hazırlanmış Riyazü’s Salihîn’den 1001 Hadis Seçkisi üzerinden 6 farklı kategoride düzenlenecek sınav Türkiye’de Türkçe, Dünya genelinde ise internet üzerinden İngilizce olarak yapılacağını söyledi.

Dört 4 yıl önce başladıkları yolculukta tüm Türkiye’ye yönelik, önce “İlmihal”, sonra “Kuran-ı Kerim Meali”,  ve en son yıl ise “Son Peygamber (sav) Efendimizin Hayatını” konu edinen bilgi yarışmaları tertiplediklerini hatırlatan Fazlıoğlu, “Bu yıl ki bilgi yarışmamızın konusu; “Hadis”. Yarışma Kitabımız ise; “Riyazus Salihin”. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar’ın “Riyazü’s Salihîn’den 1001 Hadis Seçkisi” kitabındaki hadislerin sadece Türkçe metninden yarışma gerçekleşecek” dedi.

Gümüşhane’de A-B-C kategorilerinde birinci olanlara bin TL, ikinci olanlara 600 TL ve üçüncü olanlara 400 TL ile Türkiye genelinde ilk üçe gireceklere ise 16 umre seyahatı, 28 tablet bilgisayar ve 18 bin TL para ödülü verileceğini kaydeden Fazlıoğlu, amaçlarının en doğru ve en temel bilgileri içeren kitapların heyecan veren bir yarışma formatında okunmasını sağlayarak, tüm toplum kesimlerinin istifadesine sunmak olduğunu söyledi.

Fazlıoğlu, 13 Kasım 2015 tarihinde başlayan kayıtların 21 Şubat 2016 tarihinde tamamlanacağını ve yarışma için Ufkayolculuk.com adresinden her türlü bilgi, hadis dersleri ve deneme sınavlarının paylaşıldığını belirterek Gümüşhane’de 102.5 frekansından yayın yapan AKRA FM’de  ''OKUDUKÇA'' programından sesli kitap olarak hadislerin takip edilebileceğini sözlerine ekledi.

Yarışma şartnamesinin ufkayolculuk.com adresinde görülebileceğini, yarışma Sınav Merkezlerinin e-posta ve sms yolu ile yarışmacılara bildirileceği ve sınav merkezleri hakkındaki gelişmelerin internet sitesinden takip edilebileceğini dile getiren Fazlıoğlu, yarışmanın 3 Nisan 2016 Pazar günü saat 10.00’da gerçekleştirileceğini söyledi.

Yarışma ile ilgili her türlü bilgi için ufkayolculuk.com, Orhan Fazlıoğlu (0 536 610 74 29) ve Hüseyin Bozlak’tan (0 507 363 88 90) alınabilirdi.

Yarışma kitabı temin edilebilecek adresler ise şöyle:

Varanlar Kırtasiye, Metintaş Bebe Giyim Mağazası, Doğuş Kırtasiye, Foto Dinç, Bulguroğlu Ticaret

İlçeler için kitap temin adresleri daha sonra paylaşılacak.




Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2015, 22:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER