18 Mart mesajları

Gümüşhane'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 105. yıl dönümü dolayısıyla yayımlanan kutlama mesajları.

18 Mart mesajları

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

“Vatan topraklarımıza göz diken ve işgale kalkışan yedi düvele bu toprakların sahipsiz olmadığını bildirerek, Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasına ve yeni bir devletin doğmasına vesile olan Çanakkale Zaferi, sonuçları itibarıyla tarihin akışını ve Türk Milletinin kaderini değiştiren çok önemli bir başarıdır.

Yüce Milletimizin bütün dünyaya karşı onurunu, namusunu ve bağımsızlığını kanının en son damlasına kadar nasıl koruduğunu gösteren bu emsalsiz destanın kahramanları olan şehitlerimiz ve gazilerimiz, devletimizin birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak sonsuza kadar milletimizin gönlünde yaşamaya devam edecektir.

Son yıllarda ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda kat ettiği mesafeler sonucu üzerimizde yeniden oyunlar oynanmaya başlandığını biliyoruz. Unutulmamalıdır ki, tarih ibret alınmadığı takdirde tekerrür eder.  Bu gerçekten hareketle bizler, 105 yıl önce Milletimizin içeriden ve dışarıdan gelen her türlü fitneye karşı göstermiş olduğu feraseti, dayanışmayı, birlik ve beraberliği, her türlü olumsuzluğa rağmen gösterdiği o eşsiz mücadeleyi her daim canımız ve kanımız pahasına da olsa önde tutmak, üzerimizde oynanan oyunlara karşı bir ve beraber olarak dimdik bir şekilde ayakta durmak durumundayız. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza tarihimizi iyi anlatmalı, onları vatan ve millet şuuruyla yetiştirmeliyiz.

Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde; bize mukaddes bir vatan emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”
 

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL VE CİHAN PEKTAŞ

“Bugün Çanakkale Zaferimizin 105. yıldönümünü, millet olarak büyük bir gurur ve heyecanla idrak ediyoruz. Çanakkale Zaferi; vatanın bütünlüğü, milletin egemenlik ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk Milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır.

19 Şubat 1915 tarihinde başlayan ve aziz milletimizin varlığını sürdürmek için mücadele verdiği Çanakkale Savaşı Türk askerinin imkânsızı başardığı, vatan sevgisini ve iman gücünü en üst safhada ortaya koyduğu, düşmana da “Çanakkale geçilmez “ gerçeğini kabul ettirdiği bir destandır.

Bugün bizlere düşen görev, aziz Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve emanet edilen kutsal vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için Çanakkale’deki direniş ve diriliş ruhunu diri tutmak ve gelecek nesillere bu bilinci aktarmaktır.    

Bu duygu ve düşüncelerle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale Şehitlerimiz başta olmak üzere; bu topraklarda bağımsızlığımızın, birlik ve beraberliğimizin mimarı bütün Şehitlerimizi rahmetle, Gazilerimizi minnetle yâd ediyoruz.” 

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısı ile mesaj yayımladı.

Başkan Çimen’in mesajında;  Çanakkale Zaferinin,  Türk milletin tarihinde askeri bir başarısı olmaktan öte inanç, azim ve kahramanlıkla örülmüş bir destanın  olduğunu belirtti.

Başkan Çimen, “Türk Milletinin, bağımsızlığa olan inancıyla  imkânsızlıklar içinde Çanakkale’de donanım ve imkân bakımından kendisinden kat kat üstün olan düşman ülkelere karşı büyük bir zafer kazanarak “Çanakkale Geçilemez!” olgusunu tüm dünyaya kabul ettirdi. Çanakkale Savaşı  tarihimizin en gurur verici ve en parlak sayfalarından biridir. Türküyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, dini, etnik kökeni, mezhebi ne olursa olsun vatan toprakları için savaştı. Bugün Çanakkale’de omuz omuza yatan şehitlerimiz, Türk milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin nişanı olmuştur. 18 Mart 1915’de destanı yazan kahraman milletimiz savaş meydanında dahi insanlığını unutmadığını tüm dünya milletlerine göstermiştir” dedi

Açıklamasında ayrıca Kahraman Türk Ordusu insana saygı duymayı, vicdan sahibi olmanın hiçbir koşula bağlı olmadığını, tüm dünyaya Çanakkale’den gösterdiğini vurgulayan Çimen, “Yaralı düşmanı hastaneye sırtında götüren, denize düşen düşman askerlerin kurtulabilmesi için top ateşini kesen Mehmetçik, yalnız Çanakkale’de değil tüm dünya milletlerinin gönlünde de abideleşmiştir. Çanakkale Savaşında, yokluklar içindeki bir milletin neleri başarabildiğinin kanıtı olmuş  tarihe altın harflerle yazılan bir zaferdir. Çanakkale Zaferimizin 105’inci yıldönümünde, bu vatanı al kanlarıyla bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla yad ediyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” son verdi.

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“18 Mart, tarihi kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyarak şehitlik makamına ulaşan yüce insanları bir kere daha hatırladığımız, şükran duygularımızı sunduğumuz kutlu bir gündür. Çanakkale Cephesi’nde kahraman ordumuzun verdiği mücadele yalnızca Türk tarihinin değil, bütün dünya tarihinin akışını etkileyecek derecede önemliydi. Bu cephede alınan galibiyet dünya ülkelerinin güç dengelerini değiştirmiş, paylaşım heveslerini yıkmış, yüce Türk milletinin belirleyici ve yönlendirici gücünü bir kere daha gözler önüne sermiştir. Biz Türkler tarihin her anında dün olduğu gibi bugün de mazlumlara birer ışık ve kurtarıcı olduk. Çanakkale savunması hem Türkiye’nin İslâm dünyasındaki saygınlığını arttırmış, hem de sömürge altındaki milletlere bir ilham kaynağı olmuştur. 18 Mart Çanakkale Zaferi, Türk ulusunun yurdunu her ne şartta olursa olsun, gerekirse ölümüne savunacağının delili olması açısından çok önemlidir. Türk milleti bunu 18 Mart 1915 yılında gösterdiği gibi en yakın tarihimizde gerçekleşen birçok menfur olaylardan da birlik içerisinde galibiyetle ayrılarak tüm dünyaya göstermiştir. Dolayısıyla sonsuza kadar istifade edebileceğimiz bu ilham kaynağının canlı tutulması için Çanakkale Zaferi’nin yeni nesillere aktarılması büyük bir önem arz etmektedir. Gümüşhane Üniversitesi olarak bu kutlu günü yüreklerimizde ayrı bir duygu ve heyecanla her daim taşıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 105’inci yıldönümünü kutluyor, bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimizi, tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.” 

İL EMNİYET MÜDÜRÜ ÖMER FARUK KARATAŞ

“18 Mart Çanakkale Zaferi Birinci Dünya Savaşı  içinde ayrı bir özelliği olan, tarihin akışını değiştiren, bağımsızlık uğrunda canını vermekten çekinmeyen  Türk Milletinin kahramanlık destanının bir parçasıdır. Çanakkale Zaferi Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde milletimizin yenilmezliğini, azim ve iradesini aynı zamanda centilmenliğini tüm dünyaya göstermesi açısından büyük önem taşımaktadır. Bu kutlu zaferin  temelinde ise güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusu vardır. Tarih boyunca ülkemiz üzerinde ortaya konmak istenen hain planlara da Türk Milletinin, geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da katiyen müsaade etmeyeceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın. 

Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve  Çanakkale Zaferinin 105. Yıldönümü vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, milletimize bu eşsiz zaferi yaşatan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ederim.
 

AK PARTİ İL BAŞKANI AV.CELALETTİN KÖSE

“Umudun bittiği yerde imanın, gücün tükendiği yerde azmin, silahın olmadığı yerde yüreğin coştuğu, dünyada eşi benzeri görülmemiş çetin bir savaşa sahne olan, toprağın her zerresinin şehit kanı ile sulandığı, bir toplumun millete dönüştüğü 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Çanakkale Zaferi, Vatanın ve milletin bekası ve mutluluğu için canlarını feda edecek kadar benliklerinden vazgeçmiş yüz binlerce milli kahramanın, ilahi bir mücadele gücü ile milletimizi yüceltme ülküsünün ihtişamlı ve mukaddes bir hatırasıdır. 1915’te bir kez daha görülmüştür ki yeryüzündeki hiçbir silah, hiçbir mekanik güç vatan ve millet sevgisine karşı üstün olamayacaktır. Çanakkale Zaferi, milletimizin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesidir. Etnik kökenleri, mezhepleri ne olursa olsun vatanın her köşesinden kopup gelerek düşmanın karşısına dikilen ve ’Çanakkale geçilmez’ diyerek canları pahasına bu toprakları savunan şehitlerimizin aziz hatırası, bugün de millet olma şuurumuzu canlı tutan en büyük ilham kaynağı olmaya devam etmektedir. Aziz milletimizin bağımsız yaşama konusundaki tavizsiz tercihinin izlerini; Çanakkale’nin derin sularında, Conkbayırı ve Anafartalar’ın siperlerinde kefensiz yatanların destansı mücadelesinde görmek ziyadesiyle mümkündür. Vatan topraklarını korumak ve savunmak için, en zor şartlar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmemiş olan şehitlerimiz; devletimizin varlığının, milletimizin birlik ve beraberliğinin manevi güvencesi olarak sonsuza kadar hatırlanacaktır. Unutulmamalıdır ki, Çanakkale ruhu gönüllerde yaşadıkça ve bunu sahiplenen vatansever şahsiyetler oldukça, geçmişte ve günümüzde başarılmaya çalışılan ayrılıkçı emelleriyle bölücülük kendine yaşam alanı bulamayacaktır. Bu vatanı korumanın bedelini kanla ve canla ödeyen bir millet, bundan sonrada aynı şuurla her türlü saldırıyı geri püskürtecek, terör faaliyetleri ile yapılmak istenen kirli oyunlar bozulacaktır. Şehitlerimizin aziz emanetini ebediyen koruyacak, bu emaneti çok daha yükseklere taşımak için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Şehitlerimiz ve onların kahramanlıklarından aldığımız ilhamla ülkemizi şehrimizi büyütmeye, güçlendirmeye, tarihine, kültürüne ve medeniyetine yarışır şekilde geleceğimizi inşa etmeye devam edeceğiz.

Bu vesile ile başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale’de, Suriyede, Dumlupınar’da, Sakarya’da , ve bugün yurdun her köşesinde terörle mücadelede görevlerini ifa ederken şehadet şerbetini içen kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Tüm aziz Gümüşhaneli hemşehrilerime selam ve sevgilerimi iletiyorum.”

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

“Türk Ordusunun dünyanın en güçlü ordularına karşı inanç, azim ve kararlılıkla vermiş olduğu büyük mücadelenin sonunda ‘Çanakkale Geçilmez’ diyerek, 18 Mart 1915 tarihinde zaferle taçlandırdığı Çanakkale Savaşı; milletimizin yazdığı en büyük kahramanlık destanlarından biridir. Çanakkale Zaferi bağımsızlık, özgürlük,  kardeşlik, birlik ve beraberlik ruhuyla verilen onurlu bir mücadelenin zaferidir. Vatan topraklarının dört bir yanından gelerek, Çanakkale’de, ülkesi ve bayrağı için canlarını feda eden, “Çanakkale Zaferini” şanlı tarihimize altın harflerle yazdıran yüzbinlerce kahraman asla unutulmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. yıldönümünde; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”
 

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2020, 15:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER