Aile ve Engelliler Haftası

Gümüşhane Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Murat Akbulut, Aile ve Engelliler Haftası nedeniyle bir açıklama yayımladı.

Aile ve Engelliler Haftası
Gümüşhane Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Murat Akbulut, Aile ve Engelliler Haftası nedeniyle bir açıklama yayımladı.

Akbulut, 10-16 Mayıs tarihleri arası Engelliler Haftası ve 15 Mayıs tarihini içine alan haftanın da Aile Haftası olarak kutlandığını belirterek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak kimsesizlerin kimi olma anlayışı ile çıktıkları hizmet yolunda, toplumun tüm kesimlerine hizmet götürmeye çalıştıklarını söyledi.

Kadın, erkek, çocuk, yaşlı ve engellilerle bütünleşmeye çalıştıklarını, devletin millet için var olduğu düşüncesinin en iyi hizmetleri onlara ulaştırmakla mümkün olabileceğine inandıklarını belirten Akbulut, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının kurulması ile engellilerimiz ve toplumumuzun en kutsal kurumlarından olan aile alanında çok önemli çalışmalar başlatılmıştır.  Sağlıklı evliliklerin kurulması ve sağlıklı nesillerin yetişmesi amacıyla yeni evlenecek çiftlere yönelik “Evlilik Öncesi Aile Eğitimleri” başlatılmış ve ilimizde de uygulanmaya başlanmıştır. Yine Aile Eğitim Programı çerçevesinde eğitici eğitimleri yapılmaktadır. İlimizde 1170 engellimize evde bakım hizmeti verilmekte, ulaşılabilirlik alanındaki çalışmalar da devam etmektedir. Ayrıca engellilerimize yönelik eğitim, bakım ve rehabilitasyon çalışmaları resmi ve özel rehabilitasyon merkezleri tarafından yerine getirilmektedir. İlimize Engelsiz Yaşam Merkezinin kazandırılmasına yönelik çalışmalar da devam etmektedir. İl Müdürlüğümüz, diğer kamu kurumlarımız ve STK’lar tarafından yapılan projelerle engellilerimizin toplumla kaynaşması ve bütünleşmesi hedeflenmektedir. Son yıllarda toplumun her kesimiyle yapılan çalışmalar ve atılan büyük adımlarla engellilerimizin bakımdan istihdama, eğitimden rehabilitasyona kadar her alanda hizmet alma ve hizmetlere ulaşmasında büyük yol alınmıştır. Engellilerimizin, çocuklarımızın, yaşlılarımızın, kadınlarımızın, erkeklerimizin tüm aile fertlerinin daha mutlu, huzurlu, sağlıklı yaşaması için daha fazla gayretle ve hep birlikte çalışma düşüncesiyle tüm engelli kardeşlerimizin ve ailelerimizin Engelliler Haftası ve Aile Haftasını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2013, 16:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER