Aydın’ın hayatı tez konusu oldu

AK Parti 23, 24 ve 25.Dönem Gümüşhane Milletvekili, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve AK Parti Genel Merkez Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Başkanı Prof.Dr. Kemalettin Aydın’ın hayatı tez konusu oldu.

Aydın’ın hayatı tez konusu oldu

‘Doktor ve Siyasetçi olarak Kemalettin Aydın’ başlıklı tez Gümüşhane Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde Yüksek Lisans Tezi olarak kabul edildi. Gümüşhane Üniversitesi tez savunma jürisi ve Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanan tez Oğuzhan Tunç tarafından hazırlandı.

Hazırlamış olduğu tezle ilgili görüşlerini aktaran Tunç, “Kemalettin Aydın ismi geçtiğinde Gümüşhane’nin en uç noktasında yaşayan bir insanın dahi yüzünde bir tebessüme vesile olabilen bir doktorun, bir siyasetçinin ve Gümüşhanelinin tabiriyle ‘Sorunların çözüm adresi’ olarak tanımlanan bir şahsiyetin kurmuş olduğu bu toplumsal ilişkinin oluşturduğu sosyo-ekonomik etkilerin neler olduğuyla ilgili bir çalışma yapmaya karar verdim.  Siyaset alanında yapılan çalışmalara bakıldığında liderlik kavramını işleyen birçok çalışma bulunmaktadır. Fakat hem yerel hem ulusal anlamda etkili olan diğer siyasal aktörler hakkında yeteri kadar çalışma mevcut değildir. Dolayısıyla siyasi yaşamının öncesinde yerel ile olan bağına sahip çıkıp, geçirmiş olduğu zor şartlar altında kendini geliştirerek ülke siyasetindeki elitlerden birisi haline gelen ve mevcut akademik ve siyasal kariyerinde kendisine kıymetli vazifeler tevdi edilen siyasi bir aktörün yaşamının tez konusu olarak incelenmesi ulusal ve yerel siyaseti anlamak bakımından önem teşkil etmektedir” dedi.

Tezde yaptığı faaliyetlerle ‘Gönül İnsanı’ olarak tanınan, akademik, siyasi ve hekimlik tecrübeleriyle topluma katkıda bulunan Prof. Dr. Kemalettin Aydın’ın incelendiğini belirten Tunç, bu incelemede Aydın’ın siyasal kariyerinin, ulusal ve yerel siyaset ekseninde analiz edildiğini ve Aydın’ın siyaset öncesi ve mevcut siyasi yaşamı incelenerek siyasal kariyer profilinin çıkarıldığını ifade etti. 

Tunç, “Bu tez çalışmasının, Gümüşhane’nin bir evladı olarak Sn. Kemalettin Aydın’a yönelik naçizane bir vefa borcumdu. Hiç şüphesiz gerek siyasi hayatı gerekse de Gümüşhanelinin üzerinde bıraktığı itibar neticesinde önemli bir değer olan Sn. Kemalettin Aydın'ın hayatının tez konusu olarak işlenmesi bölgemizde de takdirle karşılandı. Gümüşhane Üniversitesi olarak başta ilimize ve ülkemize değer katan, ilimizin gelişmesinde öncü olan böyle şahsiyetlerin önemsenmesi, değerlerimize sahip çıktığımızın işaretidir. Sayın hocamı konu edinerek kaleme aldığım tez çalışması benim için bir onur vesilesi olmuştur. Bu süreçte Gümüşhane Üniversitesi rektörü Sn. Halil İbrahim Zeybek’in şahsında bütün öğretim üyelerimize ve akademik kadrolarımıza da ayrıca teşekkür ederim” diye konuştu.

Gümüşhane siyasi tarihinde şahsının tez konusu olarak işlenmesine karar verilen ilk kişinin Kemalettin Aydın olduğunu ifade eden Tunç, “İki yıl süre ile yapmış olduğum araştırmalar, gerçekleştirdiğimiz mülakat ve literatür taramaları, başta TBMM Tutanakları olmak üzere birçok kurumdan ulaştığımız belgeler neticesinde “Doktor ve Siyasetçi olarak Kemalettin Aydın” isimli tezimiz Gümüşhane Üniversitemiz tarafından onaylanmış ardından YÖK tarafından yayınlanmıştır. Ben yazarken çok keyif aldım. Siyasi elitlerin toplumsal ilişkilerdeki başarısının oluşturduğu sosyo-ekonomik etkilerin neler olduğu sorusuna Sn. Kemalettin Aydın’ın şahsında Gümüşhane ili örneğiyle cevap arayan herkesin keyifle okuyacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Konuyla alakalı Tıbbiye Bülteni’ne konuşan Prof. Dr. Kemalettin Aydın ise “Hayatımın "Gönül Adamı" olarak tarif edilen bir teze konu olarak takdir görmesinden gurur duydum. Anadolu’nun kültür birikiminden besleniyor, tecrübelerimi insanlığın yararına yansıtmaya gayret ediyorum. Çalışmalarımla alakalı bugüne kadar çok sayıda övgü aldım. Ancak bir üniversitede tez konusu olmam beni özellikle gururlandırdı” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER