Balki, Gümüşhane Müzesi’ni ziyaret etti

Gümüşhane İl Genel Meclis Başkanı Av. Eşref Balki, şehrin kültürel mirasının önemli bir parçası olan Gümüşhane Müzesi’ni ziyaret etti. 

Balki, Gümüşhane Müzesi’ni ziyaret etti

İl Kültür ve Turizm Müdürü Nihal Sürmeli ve Müze Müdürü Serdar Okur’dan müzenin mevcut durumu ve gelecek projeleri hakkında bilgi alan Meclis Başkanı Balki, Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtılması ve korunması için müzenin önemli bir rolü olduğunu söyledi. 

Ziyarette Gümüşhane’nin tarihine ışık tutan eserleri ve objeleri yakından inceleyen Başkan Balki, Gümüşhane’nin zengin tarihi ve kültürel geçmişinin, bu müze sayesinde geleceğe aktarılabileceğine dikkat çekti. 

Müzenin şehrin turizmine de önemli katkılar sağlayacağına inandığını dile getiren Balki, şunları kaydetti: “Karadeniz’in önemli antik yerleşimlerinden Satala Antik Kenti’nde devam eden kazı çalışmaları hem arkeoloji dünyası hem de Gümüşhane’nin turizm potansiyeli açısından büyük önem taşıyor. Antik kentte yapılan kazıları sonucu ortaya çıkarılan eserler Gümüşhane’nin kültürel mirasını zenginleştirdi. Özellikle Satala Antik Kenti’nden çıkarılan eserler ve bölgenin zengin tarihini gözler önüne seriyor. İl Genel Meclisi olarak, müzemizin tanıtımını katkı sağlamak ve bu değerli eserlerin gelecek nesillere aktarılması için her türlü desteği vereceğiz. İlimizin köklü geçmişini tanımak ve kültürel değerlerimizi görmek isteyen herkesi müzemizi gezmeye davet ediyorum” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER