Baro Başkanı Metin Aslan güven tazeledi

Gümüşhane Barosu'nun bugün yapılan 28.olağan genel kurulunda mevcut başkan Av.Metin Aslan yeniden 2 yıllığına Baro Başkanı olarak seçildi.

Baro Başkanı Metin Aslan güven tazeledi

Toplam 87 üyesi olan Gümüşhane Barosunda seçimli genel kurul heyecanı yaşandı. Karşıyaka Mahallesi Osmanbey Caddesi No: 9/A adresindeki Av. Murat Öztekin Konferans Salonunda yapılan genel kurulun divan başkanlığını Av. İbrahim Taşdemir, yardımcılığını Av. Emre Ali Bilgin, katip üyelikleri ise Emine Dilara Üçel ve Şeyda Doğan yaptı.

Başkanlık divanının oluşturulmasının ardından gündem gereği 2022- 2024 döneminde Baroya katılan ve ayrılan meslektaşların tanıtımı, Çalışma ve Denetleme Kurulu raporlarının görüşülmesi, Yönetim Kurulunun İbrası, yeni döneme ait bütçenin görüşülmesi ve karara bağlanması, Baroya giriş keseneği ile yıllık aidatların tespiti, Baro iç yönetmeliğinin görüşülmesi ve kabulü, Baroya ait Asgari Ücret Tarifesinin belirlenmesi, Mesleki sorunlar üzerinde görüşmeler ve dilek ve temenniler maddeleri görüşüldü.

Dilek ve temenniler kısmında Av. Akın Demir, Av. Ali Ayvaz ve Av. Ali Haydar Dereli’nin konuşma yaptığı olağan genel kurulda Gümüşhane Barosu’nun 28. Olağan Genel Kurulu'nun hayırlı olması temennisinde bulunan Baro Başkanı Av. Metin Aslan, “Malumunuz olduğu üzere 2021 yılında yapmış olduğumuz olağanüstü genel kurulla göreve başlamıştık. Yaklaşık 3 yıldır sizlerin verdiği bu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştık. Bu dönem içerisinde 2022 yılında tekrar bir olağan genel kurul yapmak suretiyle bugüne kadar görev yaptık. Ben öncelikle birlikte görev yaptığım yönetim kurulu arkadaşlarıma, disiplin kurulu arkadaşlarıma, denetleme kurulu arkadaşlarıma teşekkürler ediyorum. Bu süre zarfında çok önemli bir dönemde görev yaptığımı düşünüyorum. Bu yüzden size ayrıca teşekkür edeceğim. Cumhuriyetimizin 100. yılında ve baromuzun 50. kuruluş yıllarında baro başkanlığı yapma görevi bana layık görüldüğü için hepinize sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

En büyük hayalinin ve hedefinin Gümüşhane Barosu’na merhum başkanı Ali Günday’a yakışır müstakil bir hizmet binasını kazandırmak olduğunun altını çizen Aslan, “Söylemsel olarak değil eylemsel olarak da dün olduğu gibi bugün de yarın da genç meslektaşlarımın yanında durmak. En büyük hedefim olan o binanın kazandırılması hususunu nihayete erdirmek için tekrardan aday oldum ve sonuca ulaşmamıza çok az kaldı. Sizlerle beraber bu eseri şehrimize ve baromuza kazandırmayı çok istiyorum” diye konuştu.

Baro Başkanı ve diğer organların seçimine geçildiğinde ise mevcut başkan Av. Metin Aslan ile Av. Emre Balki aday olduğunu açıkladı.

Her iki adayın da konuşmalarının ardından yargı gözetimindeki seçimlere geçildi. Seçim sonucunda 47 oy alan Av. Metin Aslan güven tazelerken, diğer aday Av. Emre Balki 31 oy aldı, 1 oy da geçersiz sayıldı.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2024, 20:44
YORUM EKLE