Başkan Çimen merak edilenleri paylaştı

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 2019 yılında 136 milyon olan borçlarının 58 milyonunu ödediklerini ve kontrollü geçen sürecin ardından bugün itibariyle 78 milyona düşürdüklerini söyledi.

Başkan Çimen merak edilenleri paylaştı

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 2019 yılında 136 milyon olan borçlarının 58 milyonunu ödediklerini ve kontrollü geçen sürecin ardından bugün itibariyle 78 milyona düşürdüklerini söyledi.

Başkan Çimen, kentte görev yapan gazetecilerle 2019 ve 2020 yılları değerlendirme toplantısı düzenledi.

“58 milyon civarında borç ödedik”

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü, gazete sahip ve çalışanlarıyla ulusal haber ajansı temsilcilerinin katıldığı toplantıda kamuoyunda zaman zaman polemik konusu haline getirilen borç konusuna açıklık getiren Başkan Çimen, “İller bankasına 32 milyon, kamu bankalarına 42 milyon, piyasaya 11 milyon olmak üzere toplam 78 milyon civarında borcumuz var. Bu rakam geçen yıl 136 milyondu. 58 milyon civarında borç ödedik. 13 milyon da alacağımız var. 2019 ve 2020 biraz daha kontrollü geçirdik” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldıkları şiar, ekibinden aldıkları güçle kentin dertleriyle dertlenerek ilk günkü heyecanla çalışmaya devam ettiklerini kaydeden Çimen, 2 saati aşkın süre devam eden toplantıda yaşanabilir bir kent olma yolunda hızla ilerleyen Gümüşhane’de yapılan ve planlanan çalışmaları aktardı.

“İnsanız, eksiklerimiz vardır”

2019 ve 2020 yıllarının hem Türkiye hem de dünyada şanssızlıklarla dolu yıllar olduğunu ifade eden Çimen, “Bu halimize çok şükür. Bugün bu toplantıyı yapamayabilirdik. 2019’da Türkiye’deki ekonomik kriz hem şehrimizi hem de ülkemizi yapacağımız yatırımlar noktasında etkiledi. 2020 yılında da ümitlerimiz farklıydı. 2020 yılı da depremler, felaketler, virüslerle başladı. Yine umutla bakıyoruz gelecek için. 2019 seçimlerinden önce verdiğimiz vaatlerin ne olduğunu iyi biliyoruz. 2014’te hayal gibi gelen projelerimizin bir kısmını yaptık.  Yapamadıklarımızı da vatandaşlarımızla paylaştık. Halkıma teşekkür ediyorum bize destek verdiği için. Yılmadan çalışıyoruz. Durmak yok yola devam diyor, çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnsanız, eksiklerimiz vardır ama eksiklerimizi tamamlayacağız, şehrimizin gerçeklerinde istişare ederek tek olan doğru yolun etrafında birleşeceğiz” dedi.

“Eksiklerimizden ders alıp yürümemiz lazım”

Şehrin 100 yılına damga vuracak projelere önderlik yaptıklarını dile getiren Başkan Çimen, “Bu şehrin evladıyız, bu şehirde doğduk bu şehirde öleceğiz, mezar taşımız da bu şehirde olacak. Bu şehirde hep beraber yaşarken aynı yağmurda ıslanıyor aynı güneşte kavruluyoruz. Bunları sizlerle beraber yapıyoruz. Eksiklerimizden ders alıp yürümemiz lazım. Hayallerimizi gerçekleştirdik. Koşuyoruz” diye konuştu.

Sunumunun ardından soru cevap şeklinde gerçekleşen toplantıda Belediye Başkanlığı’nın kendisi için bir şeref madalyası olduğunu ifade eden Başkan Çimen, “Tek amacım bu şehre hizmet etmek. Belediye başkanlığı benim için bir şeref madalyası. Niyetimiz halis, akıbetimiz de inşallah hayır olur” şeklinde konuştu.

469 personel, 77 araç var

Belediye’de 2014 yılında 255 personel olduğunu, şuanda şirketle beraber 469 personelleri olduğunu, 50 araçları varken Belediye’nin kasasına dokunmadan 27 araç daha kazandırarak bu sayıyı 77’ye çıkardıklarını, 2014 yılındaki bütçelerinin 39 milyonken bugün 93 milyona yükseldiğini anlatan Çimen, 2019 yılı itibariyle biten ve devam eden çalışmalarla 2020 yılı itibariyle devam eden ve planlanan çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

Gümüşhane kent merkezinde 121 bin metre uzunluğunda içme suyu şebekesi, 91 bin metre uzunluğunda da kanalizasyon şebekesi bulunduğunu kaydeden Başkan Çimen, “Modern Pazar yeri projesinin ilave destek aldık. Şuanda yüzde 95’lerde. Bir iki ay içinde açacağız. 15 milyon liraya mal oldu. Dükkanlarımızın biz kısmını sattık. Bunlarla Belediyemizin borçlarından da düştük. Açılınca oradaki güzellikleri daha yakından göreceksiniz. Gençlik parkı ve Atatürk parkı kısa sürede tamamlanacak. Kültür yolu projesi kapsamında Bağlarbaşında yaptığımız çalışma.  Güzel bir yürüyüş ve bisiklet yolu olacak. Torul ve Gümüşhane sanayisini Alemdar şantiyesinin olduğu yere taşınması söz konusu. Kültür ve şehir hamamı kütüphanenin orada yapılacak. Karaer mahallesi ihtiyacı olan sosyal tesisi ve muhtar evi buraya yapılacak. Projesi hazır. 500 metrekare bir alan oluştu orada” dedi.

Yarım kalan Harşit çayı ıslah projesi için 55 milyon liralık yeni bir ihale yapılacağını ve çalışmanın Hacıemin mahallesine kadar ineceğini aktaran Çimen, Belediye’nin şirketi olan Gümüşhane Şehircilik ve Sosyal Hizmetler A.Ş. (GÜMSAŞ) aracılığıyla çok önem verdiği 2 projeyi yürüttüklerini de anlattı.

Mordut’a 641 konut

Yüzde 100’ü Belediye’ye ait olan şirketin Mordut mevkiindeki 641 konut projesi ve Alışveriş Merkezi projesine yoğunlaştığını ifade eden Başkan Çimen, şirket aracılığıyla işletilen Gümüşsu’ya 10 milyon liralık kredinin onaylandığını ve oradaki makine ve teçhizatları yenileyerek üretim kapasitesini 5 katına çıkaracaklarını, uygun kaynak bulmaları halinde su işine gireceklerini de söyledi.

Mordut’taki 641 konut projesinde 1+1’den 5+1 dubleks daireye kadar daireler olacağını ve 36 ayda teslim edileceğini kaydeden Başkan Çimen, “3 bin 520 müracaat var. 2.etapta üst tarafta var. 2 yıl projesini çalıştık. 1+1’den 5+1’e dubleks daireye kadar çeşitler var” diye konuştu.

“AVM’yi halkımızla birlikte yapabiliriz”

Eski otogar ve Daltaban sanayi sitesinin orada zemini açılan fakat yüklenicinin henüz çivi çakmadığı Alışveriş Merkezi Projesinin akıbetini de anlatan Çimen, “Orası tek parsel haline geldi. Yanında özel hastanesiyle birlikte bir avan proje düşünüyoruz. Belediyenin şirketi tarafından yönetebiliriz. Esnafları bir araya toplayıp ortak olmak isteyenleri bulup yaklaşık 80 milyon para topladığımız anda bu inşaatı biz yaparız. Bir kısmı belediyenin bir kısmı şirketin bir kısmı vatandaşların olur. 2-3 yıl içindeki hedeflerimizden birisi konutlar ve AVM’yi yapmak” şeklinde konuştu.

“Virüs salgınında 3 ay içerisinde hiçbir hizmetimizden geri kalmadık”

Dünyayı ve Türkiye’yi etkileyen yeni tip koronavirüs salgını sürecinde de Belediye olarak hep çalıştıklarını, evde oturarak bu süreci geçirmediklerini belirten Başkan Çimen, “Temizlik, fen işleri, zabıta ekiplerimiz hep sahadaydı. 3 ay içerisinde hiçbir hizmetimizden geri kalmadık” ifadelerini kullandı.

Dünya Bankasından alınan krediyle yapımı planlanan güneş enerjisi projesinin yapım aşamasına geldiğini, çevre yolunun 3.kavşağında akaryakıt istasyonu ve park yapılacağını, Bağlarbaşı mahallesinde Küp Park projesinin ihale edildiğini, vahşi depolama alanında rehabilitasyon projesinin hayata geçirileceğini aktaran Başkan Çimen, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un kenti ziyaretinin ardından verdiği müjdelerden olan kent meydanı projesi hakkında da bilgiler aktardı.

“Hasanbey’de 110 bin metrekarede kentsel dönüşüm yapılacak”

Hasanbey Mahallesinde yeni yapılan 528 TOKİ konutlarının altında 110 bin metrekare alanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılacak olan kentsel dönüşüm çalışmalarından da bahseden Çimen, “Bu alanda 97 gecekondu var. 12’si tapulu 85’i belediye arsasında işgalci durumda. 250 konut yapılacak. 2017 de kentsel dönüşüm alanı olarak ilan etmiştik. Ayrıca Atatürk ve Cumhuriyet caddesi sokak sağlıklaştırması projesi 7 Temmuz’ da ihale edilecek” dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2020, 16:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER