Bölgenin ilk eko sistemi tanıtım merkezi Gümüşhane’ye

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü Gümüşhane’ye bölgenin ilk ekosistem ziyaretçi ve tanıtım merkezini kuruyor.

Bölgenin ilk eko sistemi tanıtım merkezi Gümüşhane’ye
Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü Gümüşhane’ye bölgenin ilk ekosistem ziyaretçi ve tanıtım merkezini kuruyor.

Büyüleyici doğal güzelliklere sahip Gümüşhane bölgesinin zengin ekosistemini tanıtmak amacıyla Gümüşhane Otobüs Terminali’nin içinde çalışmalarına başlanan ziyaretçi ve tanıtım merkezi ile Gümüşhane’nin tabiat harikaları yerli ve yabancı turistlere tanıtılacak.

Gümüşhane’de bulunan korunan alanlar ve bölgenin doğal yaşamını tanıtmak amacıyla yapımına başlanan önümüzdeki hafta sonuna kadar tamamlanması planlanan ziyaretçi ve tanıtım merkezinde Gümüşhane’de bulunan 7 adet korunan alanın kaynak değerleri, işlevleri, sahip olduğu güzellikleri ve bulunduğu yerlerle ilgili olarak bilgilendirme amaçlı faaliyetler düzenlenecek.

Tesiste bünyesinde barındırdığı yüksek dağlar, derin vadiler ve yemyeşil ormanları ile Şiran Tomara Şelalesi’nin yanı sıra, Torul Artabel Gölleri Tabiat Parkı, Limni Gölü Tabiat Parkı, Kürtün Çağlayandibi Şelalesi, Kürtün Örümcek Ormanları, Şiran Yaban Hayatı Geliştirme sahası gibi önemli korunan alanlar ziyaretçilere tanıtılacak.

Gümüşhane’de koruma altında bulunan 5 adet tabiat parkı, 1 adet tabiat koruma alanı ve 1 adet yaban hayatı geliştirme sahası olmak üzere 7 adet korunan alanı bulunurken bununla birlikte 10 adet tabiat anıtı, 1 adet devlet avlağı ve 2 adet de genel avlak bulunuyor. 7 korunan alanın 5’i merkez ve Torul ilçesi sınırlarında bulunuyor.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2015, 15:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER