Bu Ramazanda Hiç Kimse, Kimsesiz Kalmasın

Gümüşhane İl Müftü Vekili İbrahim Akpınar, 27 Haziran Cuma günü kılınacak ilk teravih namazının ardından 28 Haziran Cumartesi günü tutulacak ilk oruç Ramazan ayının bu yıl ki temasının “Hiç Kimse, Kimsesiz Kalmasın” olduğunu söyledi.

Bu Ramazanda Hiç Kimse, Kimsesiz Kalmasın
Gümüşhane İl Müftü Vekili İbrahim Akpınar, 27 Haziran Cuma günü kılınacak ilk teravih namazının ardından 28 Haziran Cumartesi günü tutulacak ilk oruç Ramazan ayının bu yıl ki temasının “Hiç Kimse, Kimsesiz Kalmasın” olduğunu söyledi.

Ramazan ayının gelmesi nedeniyle bir mesaj yayımlayan Akpınar, İslam’ın huzur ve barış ikliminden giderek uzaklaşan günümüz insanının yitirmeye yüz tuttuğu nice değerler olduğunu, bu değerlerden birisinin de yüce dinimizin üzerinde hassasiyetle durduğu toplumsal duyarlılık ve yardımlaşma olduğunu söyledi.

İslamın ferdî sorumluluğu ön plana çıkardığı kadar, birlikte hareket etmeyi, paylaşmayı, dayanışmayı ve hayatı birbirimize kolaylaştırmayı emrettiğini vurgulayan Akpınar, şunları söyledi:

Bencilliği, diğerini yok saymayı, çevreye karşı duyarsızlığı yasaklar. Hz. Peygamber (s.a.s) hiç kimsenin kendisini yalnız, kimsesiz, çaresiz hissetmesine, ümitsizlik ve karamsarlığa düşmesine kayıtsız kalmamıştır. İhtiyacı olsa da başkalarını kendisine tercih etmiş, kimseyi kapısından boş çevirmemiş; yoksula, yetime, kimsesize, çocuğa, kadına, hastaya, yaşlıya daima şefkat ve merhamet kanatlarını germiştir.  Allah Resulü, “Kişi kendisi için istediğini din kardeşi için de istemedikçe tam anlamıyla iman etmiş olamaz.” sözleriyle müminler arasında bulunması gereken merhamet, muhabbet, şefkat gibi güzel hasletlere vurgu yapmış ve hayatı boyunca da bunları tatbik ederek kimsesizlerin kimsesi olmuştur.

Diyanet İşleri Başkanlığımız,  son yıllarda Ramazan ayı etkinlikleriyle özelde toplumumuz genelde insanlık için ele alınması önem arz eden konuları kamuoyunun gündemine taşımayı, bu hususta toplumsal bir duyarlılık ve hassasiyete vesile olmayı bir görev kabul etmektedir. Bu çerçevede, 2014 yılı Ramazan ayı teması “Hiç Kimse, Kimsesiz Kalmasın Bu Ramazan ve Her Zaman” olarak belirlenmiştir. Söz konusu tema kapsamında ay boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerde kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularının, paylaşma, dayanışma ve duyarlılık bilincinin pekişmesine katkıda bulunulacaktır. Herkesin birilerinin kimsesi olması teşvik edilecek, “Müslümanların birbirlerinin kimsesi” olduğu hissettirilecektir.

Ramazan ayının feyiz ve bereketinden istifade edilmesi amacıyla,  Modern yalnızların, yaşlıların,  sokak çocuklarının, yetimlerin, mültecilerin, huzur ve sevgi evlerinin, hastanelerin ve ceza evinin, ziyaret edilip kimsesiz olmadıkları da kendilerine hissettirilmelidir.

Bu vesile ile Gümüşhaneli kardeşlerimizin,  aziz milletimizin ve İslam âleminin mübarek Ramazan ayını kutlar, hayırlara vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ederim.
Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2014, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER