Bunları Yapan Bir Gümüşhaneli

İstanbul'da yaşayan Gümüşhaneli genç girişimci Özlem Murathan, 8 yıl önce açtığı kişisel blog sitesinde bugüne kadar 500’e yakın yemek ve pasta tarifi yaparak yüzbinlerce kişiye ulaştı.

Bunları Yapan Bir Gümüşhaneli
İstanbul'da yaşayan Gümüşhaneli genç girişimci Özlem Murathan, 8 yıl önce açtığı kişisel blog sitesinde bugüne kadar 500’e yakın yemek ve pasta tarifi yaparak yüzbinlerce kişiye ulaştı.

Yaptığı tariflerle Türkiye'nin lezzet ustalarından Emine Beder'in de dikkatini çeken ve Beder’in televizyon programına konuk olarak katılan Murathan’ın Türkiye’nin en büyük e-öğrenme sitesi uzmantv.com’a yaptığı su böreği tarifleri de 1 milyondan fazla kişi tarafından izlendi.

Aslen Gümüşhane’nin merkeze bağlı Aşağı Alıçlı köyünden olan ve uzun yıllardan beri İstanbul’da yaşayan Murathan, iki kızının bakımının yanında birbirinden güzel yemek ve pastalar yaparak bunları internetten tüm dünyanın görmesini sağlıyor.

“YEDİRMEYİ HEP ÇOK SEVMİŞİMDİR”

Gümüşhanelinin en belirgin özelliklerinden birisi de olan “Yedirmeyi hep çok sevmişimdir” ifadesini kullanan Murathan, mutfağa karşı her zaman bir ilgisi olduğunu belirterek, hep değişik birşeyler hazırlama merakı ve sunumlarının güzel olmasına gösterdiği ilgiyle birlikte 2006 yılında kişisel bir blog açarak tariflerini burada yayınlamaya başladığını söyledi.

//www.ozlemhantarifleri.com adresinden tariflerini çektiği fotoğraflarla kullanıcılarının beğenisine sunan Murathan, bu sitede çok sayıda Gümüşhane yemeğini de takipçilerine aktarırken, //ozleminnotdefteri.blogspot.com.tr adresli blog sitesinde de sadece satış yaptığı ürünleri paylaşıyor.

KOMPLE PARTİ HAZIRLIYOR

Hem iki prensesine bakıp hem de tarifleriyle meşgul olan Murathan, son 6 aydır da bebek mevlitleri, nişan, kına gecesi ve benzeri toplantılara gelen misafirlere hediye edilmek üzere pasta, şeker, hamurlu kurabiye, sabun, kokulu taş siparişleri almaya başladı. Komple parti işine de giren Murathan, talepte bulunanın istediği konsepte uygun olarak her detayı düşünülmüş ürünler hazırlayarak teslim ettiğini söyledi.

GÜMÜŞHANE SU BÖREĞİ YAPIMI 1 MİLYON 320 BİN KEZ İZLENDİ

Takipçilerinin gecenin bir yarısı telefon açıp veya mail atıp tariflerin tadını sorduğunu dile getiren Murathan, ayrıca Gümüşhane su böreği tarifinin de Türkiye’nin en büyük e-öğrenme sitesi olan www.uzmantv.com da yayınladığını söyledi. Uzman TV’de yayımlanan su böreği videosunun sitenin en çok izlenen videolarından birisi olması nedeniyle site yönetiminin kendisine iki kez plaket gönderdiğini dile getiren Murathan, 1 milyon 320 bin kez izlenen su böreği tarifleriyle ilgili çok sayıda “sayenizde çok güzel su böreği yapıyorum” mesajları aldığını da sözlerine ekledi.

SOSYAL MEDYADA 6 BİNDEN FAZLA TAKİPÇİ

Facebook (https://www.facebook.com/ozlemhannn) ve Instagram’da (//instagram.com/ozlemhann) 6 binden fazla takipçisi bulunan Murathan, Gümüşhane ve Türkiye’nin her yerinden sipariş vermek isteyenlere pasta hariç tüm ürünleri kargoyla gönderebildiğini belirterek, sipariş için ozhan.29@hotmail.com adresinden kendisiyle iletişime geçilebileceği söyledi.
Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2014, 22:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER