Ara
Gümüşhane
Kapalı
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,0873 %0.26
44,1987 %-0.04
4.136,31 % -0,03
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Burası da lokanta kütüphanesi

Burası da lokanta kütüphanesi

Bugüne kadar kahvehanelerde açılan kitaplıkların aksine Gümüşhane'de ilk kez bir lokantada iki üniversite öğrencisi farkındalık olsun diye 180 kitaplık kütüphane oluşturdu.

613
Gösterim
Bugüne kadar kahvehanelerde açılan kitaplıkların aksine Gümüşhane'de ilk kez bir lokantada iki üniversite öğrencisi farkındalık olsun diye 180 kitaplık kütüphane oluşturdu.

Gümüşhane Üniversitesi Sağlık yönetimi 3. Sınıf öğrencilerinden Haşim Aytar ve Hüseyin Berimen, bir farkındalık oluşturmak amacıyla Bağlarbaşı Mahallesinde bulunan sanayi sitesindeki bir lokantada kütüphane kurdu.

Kitapları çevrelerindeki arkadaşlarından temin ettiklerini söyleyen üniversite öğrencisi Haşim Aytar, “Bu düşünceyi hocamız Taşkın Kılıç’ın yardımıyla yaptık. Onun bizi yönlendirmesi etkili oldu. Girişimcilik dersi alıyoruz farklı bir şey olsun istedik. Bir girişimcinin özelliklerine yakın bir şey olsun. İleride yönetici olursak risk alabilmeyi de göze almalıyız. Buradan yola çıkarak bunu yaptık” dedi.

Ayrımcılık oluşturan kitapları kütüphane içerisine koymadıklarını vurgulayan Aytar, amaçlarının herkesin okuyabileceği kitaplar olduğunu ve mümkün mertebe ortak bir kültüre hitap etmeye çalıştıklarını dile getirdi.

“AMACIMIZ FARKINDALIK OLUŞTURMAK”

Böyle bir çalışmayı sanayide ve bir lokanta da yapma nedenlerini kitabı farklı bir ortama taşımak ve farkındalık oluşturmak olduğunu kaydeden Aytar, “Bunu sanayide yaptık çünkü kitabı her ortama taşımak ve farkındalık yaratmak için. Ülkemizde zaten kitap okuma alışkanlığı ve oranı çok az. Burada görülürse en azından ilgi çekebilir ve okuma oranı bir nebzede olsa artış gösterebilir. Biz öncelikle farklı bir ortama kitabı taşımak için bunu yaptık” diye konuştu.

İşletme sahibinin de bu fikirlerini çok olumlu karşıladığını söyleyen Aytar, “Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Fikrimizi olumlu karşıladı ve elinden gelen yardımı yaptı. Artık okunup okunmaması gelen kişilere bağlı” ifadelerini kullandı.

Aytar ve Berimen, sosyal açıdan gerekli sponsorları bulup imkan elde ederlerse kitap sayısını artırıp, gelenlerin okumasını sağlama ümidinde olduklarını da dile getirdi.

Lokanta sahibi İrfan Kiraz ise kütüphanenin çok iyi düşünüldüğünü belirterek, “Biz de elimizden geldiğince arkadaşlara yardımcı olacağız. Gerek müşterilerimize, gerekse dışarıdan gelen arkadaşlarımıza daha güzel bir şey oldu. Sabahları ve ya da öğlenleri burada kitap okuyarak vakit geçirebilirler.  İlk duyduğumda hemen kabul ettim, getirin hemen kuralım dedim.  Müşteriler özellikle sanayi lokantasında böyle bir şeyin olduğunu görünce şaşırıyorlar. Ama çok iyi karşılıyorlar.” diye konuştu.

Dört raflı bir kitaplıktan oluşan kütüphanenin içerisinde 180’e yakın kitap bulunuyor.
Burası da lokanta kütüphanesi 1
1 / 4
Burası da lokanta kütüphanesi 2
2 / 4
Burası da lokanta kütüphanesi 3
3 / 4
Burası da lokanta kütüphanesi 4
4 / 4
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *