Çağlayandibi Şelalesi yılın her mevsiminde ziyaretçilerine eşsiz güzellikler sunuyor

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesi sınırlarında bulunan ve doğal ağaç müzesi olarak nitelendirilen Örümcek Ormanları'nın eteklerindeki Çağlayandibi Şelalesi yılın her mevsiminde ziyaretçilerine eşsiz güzellikler sunuyor.

HABERİN GALERİSİ
Çağlayandibi Şelalesi

Çağlayandibi Şelalesi

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesi sınırlarında bulunan ve doğal ağaç müzesi olarak nitelendirilen Örümcek Ormanları'nın eteklerindeki Çağlayandibi Şelalesi yılın her mevsiminde ziyaretçilerine eşsiz güzellikler sunuyor.

İlçeye bağlı Yeşilköy sınırlarında bulunan ve 2014 yılında Tabiat Parkı ilan edilen Çağlayandibi Şelalesi'nde Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yaklaşık 1 milyon liralık yatırımla yürüyüş yolu, köprü ve diğer tesisler yapıldı.

Suyun doğal olarak 15 metre yükseklikten düştüğü ve yüksekten gerçekleşen düşü sırasında su damlacıklarının etrafa yağmur etkisi yapması sonucu enfes bir ambiyans oluşturan şelaleye 150 metrelik yürüyüş yoluyla ulaşılıyor.

Denizden 870 metre yükseklikte bulunan ve il merkezine 64, Kürtün ilçe merkezine de 5 kilometre mesafedeki şelale özellikle sonbahar mevsiminde oluşan renk cümbüşü nedeniyle çok fazla kişi tarafından ziyaret ediliyor.

Kabaktepe şehitliği, Çıkrıkdüzü, Güvende, Kazıkbeli gibi dünyaca bilinen yaylaların yolu üzerinde yer alan ve yılda yaklaşık 100-150 bin kişinin kullandığı yol nedeniyle ciddi bir sirkülasyona sahip olan şelalede vatandaşların ihtiyaçları için işletmeci ihalesi de yapıldı.

Avrupa ve Kafkaslar'ın en yüksek ve en geniş ladin ve göknar ağaçlarının bulunduğu ve doğal ağaç müzesi olarak nitelendirilen Örümcek Ormanları'na 4 kilometre mesafede bulunan şelale flora ve fauna açısından da çok zengin bir bölgede yer alıyor.

“1 milyon liralık yatırım yapıldı”

Doğa Koruma ve Milli Parklar Gümüşhane Şube Müdürü İlbeyi Aydın, alanda yürüyüş yolu yaptıklarını, köprü, kır kantini, giriş kontrol ünitesi ve kamelyaları yaklaşık1 milyon liralık yatırımla yaptıklarını belirterek, işletmecilik ihalesinin sonuçlanmasının ardından buraya gelen insanların artık çayını kahvesini içebileceklerini, ziyaretçi durumuna göre yatırımlara da devam edeceklerini söyledi.

Hem Çağlayandibi Şelalesi hem de Örümcek Ormanlarının flora ve fauna açısından çok zengin bir bölge olduğunu dile getiren Aydın, “Sonbahar mevsiminde sarı, yeşil, kahverengi, kırmızının her türlü tonunu burada görmek mümkün. Bütün fotoğrafçıların buraya akın etmesinin sebeplerinden birisi de bu renk cümbüşünün oluşması” dedi.

Bölgeyi ziyaret eden Tokatlı sanat tarihçisi Zehra Pekpak ise Gümüşhane’ye geldiğinde ilk duyduğum yerlerden birisi olan Örümcek Ormanları ve Çağlayandibi Şelalesini görmeyi çok istediğini belirterek, “Gerçekten görülmesi gereken bir yer. Herkese tavsiye ediyorum. Gümüşhane’ye gelenler burayı görmeden gitmesinler. Muhteşem bir manzarası ve doğası var. Sonbaharda rengarenk bir durum var. Ayrı bir havası var” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2017, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER