Ciğerci: Gazze’de ağır bir insanlık trajedisi yaşanıyor

Türk Sağlık-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Kürşad Ciğerci, İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’de ağır bir insanlık trajedisi yaşandığını belirtti.

Ciğerci: Gazze’de ağır bir insanlık trajedisi yaşanıyor

Yaptığı açıklamada son günlerde Filistin ve İsrail arasında yaşanan çatışmalardan dolayı çok sayıda sivil can kaybının yaşanması ve bölgede barış ve güvenliğin bozulmasının küresel vicdanı derinden yaraladığını kaydeden Ciğerci, Gazze’nin yoğun bombardımana tabi tutularak orantısız güç kullanılmasından ötürü bölgede ağır bir insanlık trajedisi yaşandığını belirtti.

Gazze’de kadınlar, çocuklar ve yaşlılar başta olmak üzere milyonlarca insanın temel gıda, su, ilaç, tıbbi gereçler, akaryakıt ve enerji kaynaklarına erişemediğini, bölgenin adeta ablukaya alınarak açık hava hapishanesine çevrildiğini ifade eden Ciğerci, “Bu bağlamda Türk Sağlık Sen ailesi olarak talebimiz İsrail-Filistin arasındaki çatışma daha fazla insanlık dramına yol açmadan bir an önce sona erdirilmelidir. Zira çatışmada çok sayıda masum sivil hayatını kaybetmekte ve sivil can kaybının artışı endişe verici boyuta ulaşmaktadır. İnsancıl hukuk açısından temel öncelik, bu çatışmalarda sivil halkın can ve mal güvenliğinin bir an önce sağlanmasıdır. Başta BM olmak üzere tüm uluslararası kuruluşların tarafları masaya çağırarak, sorunun adil biçimde, diplomatik yöntemlerle ve ivedilikle çözümü hususunda tarafları uzlaşıya davet etmesi icap etmektedir. Siviller her durum ve koşulda korunmalı ve “toplu cezalandırma” gibi insanlık dışı muamelelerden kesinlikle uzak tutulmalıdır. Bölgede büyük travmalara yol açan ve uzun yıllar devam eden bu sorun, artık iki devletli çözüme yönelik yerleşik Birleşmiş Milletler prensipleri temelinde barışçıl yollarla, adalet sağlanarak daimi bir çözüme kavuşturulmalıdır” dedi.
 

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2023, 08:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER