Demiryolu İçin İlk Adım Atılıyor

22 Aralık Perşembe günü saat 10.00'da Atatürk Kültür Merkezinde bululaşım.

Demiryolu İçin İlk Adım Atılıyor
Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği (GİKDER) Başkanı Selim Nas, 22 Aralık Perşembe günü yapılacak olan demiryolu ÇED toplantısına tüm vatandaşların katılımını beklediklerini söyledi.

Yaptığı açıklamada, demiryolunun Gümüşhane’de ilk gündeme geldiği günlerde birçok insanın demiryolu için mücadele edenleri “boş hayallerin peşinde koşanlar” olarak nitelendirdiğini ve dalga geçtiklerini belirten Nas, gelinen noktada büyük hayalin gerçekleşmesi için ÇED toplantısının büyük bir mutluluk ve Gümüşhane için büyük bir gurur olduğunu söyledi.


Projenin isminin “Trabzon-Tirebolu-Gümüşhane-Erzincan Demiryolu” projesi olması ve ÇED toplantılarının Gümüşhane, Trabzon ve Tirebolu’da yapılmasının güzergahın Gümüşhane’den geçmesinin de kesin kanıtı olabileceğini dile getiren Nas, bunun Gümüşhane halkı için büyük bir müjde olduğunu ifade etti.

1741 yılın dan buyana yapılması planlanan, çoğu hükümetlerin de gündeminden düşmeyen Karadeniz – GAP Demiryolu Projesinde gelinen noktanın Gümüşhane için hayati bir önem taşıdığını kaydeden Nas, şöyle konuştu: “Trabzon – Gümüşhane – Erzincan Demiryolu projesi ilimizin geçmişten bugüne en büyük ideallerinden olmuştur. Coğrafi yönden dağlık bir araziye sahip olan Gümüşhane’de ne tarımdan, ne hayvancılıktan, ne sanayiden, ne de nakliyecilikten bahis olunabilir. Son yıllarda karayollarında geçmişe nazaran gözle görülür iyileştirmeler yapılmış, Sayısız tüneller açılmış, yılan gibi kıvrılan tehlikeli virajlarla dolu yollar düzgün bir yapıya kavuşturulmuş. Fakat Gümüşhane’nin makûs talihini değiştirmeğe yetmedi ve yetmeyecekte. Zengin maden yataklarının gün yüzüne çıkarılarak işletilebilmesi için ekonomik yönden en ideal taşımacılık şekli olan demiryolu taşımacılığının gerekliliği inkâr edilemez bir gerçektir. Ayrıca ilimize yatırım yapmak isteyen bir çok girişimcide ulaşım dan dolayı gerekli yatırımları yapmaktan çekinmektedirler. Devletimizin son yıllarda demiryollarını iyileştirme ve yeni güzergâhlar açma yönündeki gayreti takdire şayandır. Şehrimizin büyük hayali olan demiryolunda çed toplantısının düzenlenmesi hayalimizin gerçekleşmesinin ilk adımlarından biridir. Erzincan’dan Gümüşhane’ye demiryolu bağlantısının sahille noktalanması ulaştırmayı rahatlatarak yöreyi ekonomik yönden canlandıracağı gibi, istihdam sahası oluşturması yönünden de stratejik önem arz edecektir.”

-“GÜMÜŞHANE OLARAK DEMİRYOLUNA HEP İNANDIK”

Nas, şehir olarak hiçbir zaman boş bir hayale kapılmadıklarını ve sonuna kadar demiryolunun Gümüşhane’den geçeceğine inandıklarını dile getiren Nas, “Gümüşhane’mizi demir ağlarla örülü görmek bizi şereflendirecek bir okadarda gururlandıracaktır. Gap’tan başlayıp Gümüşhane güzergâhından sahilde son bulacak olan demiryolu projesi, Türkiye'de bölgesel kalkınma bakımından hayati bir dönüm noktası olacak ve Türkiye'nin coğrafi olarak doğal mirasçısı olduğu, Tarihi İpek Yolu'nu da yeniden canlandıracaktır.” diye konuştu.

Gümüşhane’nin en büyük hayali olan demiryolu için gelinen noktada bu büyük hayalin gerçekleşmesine destek veren il ve il dışındaki tüm sivil toplum kuruluşlarına, sosyal medyada kurulan Harşit Demiryolu Platformuna, Üniversitedeki akademisyenlere, Yerel Basın temsilcilerine, Devlet Demir Yollarındaki bürokratlara ve bu hayalin gerçekleşmesine destek veren tüm Gümüşhanelilere teşekkür eden Nas, 22 Aralık Perşembe günü saat 10.00’da Atatürk Kültür Merkezinde “Trabzon-Tirebolu-Gümüşhane-Erzincan Demiryolu” projesi ile ilgili yapılacak ÇED toplantısına tüm Gümüşhanelilerin katılımını beklediklerini de sözlerine ekledi.

Nas, açıklamasını Sultan Abdulaziz’in “memleketime demiryolu yapılsın da, isterse sırtımdan geçsin” sözleriyle sonlandırdı.
Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2011, 23:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER