Ekmek zammı Valilikten döndü

Gümüşhane'de 10 Ekim tarihinde alınan kararla ekmek fiyatlarına yapılan yüzde 25 zam kararı Valiliğin Ekmek Fiyat İtiraz Komisyonu tarafından iptal edilerek eski tarifeye dönüldü.

Ekmek zammı Valilikten döndü

Hem Ticaret Odası hem de Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin 10 Ekim tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Gümüşhane’deki ekmek ve mamullerine yapılan yüzde 25’lik zamlı tarifesi Valilik’ten döndü.

Zamlı tarifenin ardından Vali Yardımcısı Muhammed Deniz Kılınç başkanlığında toplanan Ekmek Fiyat İtiraz Komisyonu, girdi maliyetlerinde fiyat artışını gerektirecek bir artışın olmadığı, talep edilen fiyatların Türkiye ortalamasının üzerinde olması ve tüketici aleyhine dengesizliğe yol açacağı gerekçeleriyle ekmeğe yüzde 25 zam getiren tarifeyi iptal etti.

Kararda ayrıca ekmek tarifesinde üretilecek ekmek gramajının Türkiye ortalamasının yaklaşık 2 katı civarında olması ve işçilik girdi maliyetinin düşük olması, Gümüşhane’nin küçük ölçekli bir il olması, halkın sosyo-ekonomik durumu, girdi maliyetlerinde fiyat artışını gerektirecek bir artışın olmayışı ve mevcut ekmek fiyatlarının Ticaret Bakanlığının üretici lehine önemli ölçüde maliyet avantajı sağlaması gerekçeleri de sunuldu.

Komisyon tüm bu gerekçelere istinaden maliyet artışına ilişkin şartlar oluşuncaya kadar zamlı tarifenin yürürlükten kaldırılmasına oy çokluğu ile karar verdi.

Gümüşhane’de komisyonun aldığı karar ve ilgili yönetmelik gereği ekmek fiyatlarında bir önceki dönemde tespit edilen tarife uygulanacak.

İlgili karar hem GTSO’ya hem de Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığına uygulanması için tebliğ edildi.
 

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
YORUMLAR
Yorumcu
Yorumcu - 1 gün Önce

Geçen hafta yaptığım yorum “Valilik çıkıp yumruğunu masaya vuracak. Baktın olmuyor belediye çıkıp halk ekmek yapacak ucuz ekmek üretecek. Milletin cebine gözünü diken fırıncı federasyonu da pişman olacaktır. Gümüşhane’deki vicdanlı fırıncı esnaflarımız da bu ihanete ortak olmamalı.” GÜMÜŞHANE VALİLİĞİNE şahsım ve milletim adına teşekkür ediyor, sayın vali yardımcımıza bu ihanete engel olduğu için teşekkür ediyorum.

Helal olsun
Helal olsun - 1 gün Önce

Konuyla ilgili emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz her zaman böyle idareciler olsun

Alp
Alp - 1 gün Önce

Ohhhhhhh ohhhhhhhhh milleti enayi yerine koyoyolar ekmeği gramaj8ni küçült küçült ekmegi yok edeceksiniz

Yaşar Turhan
Yaşar Turhan - 19 saat Önce

Valilik doğru bir karar aldı,zaten ekmek fiyatları ilimizde çok yüksekti.

Süleyman Şahinöz
Süleyman Şahinöz - 16 saat Önce

TEBRİK EDİYORUM DOĞRUSU BUYMUŞ

Yasar
Yasar - 10 saat Önce

Keyiflerine göre zam yapıyorlar. Helal olsun zamı iptal edenlere

SIRADAKİ HABER