Ara
Gümüşhane
Kapalı
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,0682 %0.21
44,3444 %0.3
4.171,26 % 0,81
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Gazipaşa teknoloji takımından GÜ’ye ziyaret

Gazipaşa teknoloji takımından GÜ’ye ziyaret

TEKNOFEST Teknoloji Yarışmalarında ‘İnsanlık Yararına Teknoloji’ kategorisinde katılım sağlayan Gazipaşa Ortaokulu Teknoloji Takımı (TT29), Gümüşkod Kodlama il koordinatörü Yasin Demir danışmanlığında, Gümüşhane Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümünü ziyaret etti.

189
Gösterim

TEKNOFEST Teknoloji Yarışmalarında ‘İnsanlık Yararına Teknoloji’ kategorisinde katılım sağlayan Gazipaşa Ortaokulu Teknoloji Takımı (TT29), Gümüşkod Kodlama il koordinatörü Yasin Demir danışmanlığında, Gümüşhane Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümünü ziyaret etti.

Depremle ilgili araştırma yapan ekip, Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nafiz Maden ve Bölüm Başkan Yardımcısı Öğretim Görevlisi Levent Pehlivan’dan depremle ilgili konular hakkında bilgi aldı. 

Gazipaşa Ortaokulu Teknoloji Takımı öğrencileri yaptıkları ziyarette anlık deprem ölçümleri yaparak kendi sorularına cevap buldu. Takım daha sonrasında jeofizik, jeoloji, deprem, fay, Türkiye’deki deprem kuşakları, sismoloji, sismometre, sismolog, jeofon, depremin yerini ve büyüklüğünü belirleme konuları hakkında bilgi aldıktan sonra Jeofizik Mühendisliği Bölümü’nde kullanılan cihaz ve ekipmanlar hakkında fikir sahibi oldu, bu cihazları kullanarak depreme dayanıklı bina tasarımında zemin etüdü yapılması konusunda yapılan çalışmaları öğrendi.

Gümüşhane’nin deprem riski hakkında bilgi sahibi olan Gazipaşa Ortaokulu Teknoloji Takımı yapmayı planladıkları ‘Depremde Akıllı Ev’ projesi ve deprem sonrası drone teknolojisi ile ‘Açık Olan Yolları Bulma’ projesi hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Jeofizik Mühendisliği Bölümü tarafından Gümüşhane Üniversitesi BAP projesi kapsamında tasarlanan sismograf cihazına ve bu cihaz ile kaydedilmiş depremlere yoğun ilgi gösteren öğrenciler Jeofizik Mühendisliği Bölümü laboratuvarı gezisinden sonra Enerji Sistemleri Bölümü’nün laboratuvarında teknik geziye devam etti.

Öğretim Görevlisi Levent Pehlivan’dan üniversitede tasarımı yapılan drone, hexacopter, uçak yapım aşamaları ve CNC tezgâhında üretimi hakkında bilgi alan Gazipaşa Ortaokulu Teknoloji Takımı, Gümüşhane Üniversitesi adına bu yıl düzenlenecek olan TEKNOFEST kapsamındaki füzenin tasarımı hakkında da bilgi sahibi oldu.

Teknoloji takımı yapmayı düşündükleri projelerle ilgili sorularına bölüm hocalarından yanıtlar aldıktan sonra son olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gümüşhane Üniversitesi arasında ortaklaşa proje ve etkinlikleri hakkında iş birliği olanaklarını konuştu.

Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Gazipaşa Ortaokulu Teknoloji Takımı deprem ile ilgili yaptıkları araştırma sonucunda ‘Depremde Akıllı Ev’ projesi ve deprem sonrası drone teknolojisi ile ‘Açık Olan Yolları Bulma’ projesi gibi iki önemli proje üretmişler. Kendilerini kutluyorum. Hepimizin bildiği üzere deprem kuşağında olan bir ülkeyiz ve yarın nerede deprem olacağını bilemiyoruz. Deprem anında ulaşım ve anlık bilgi bizler için emsal derecede önem arz etmektedir. Dolayısıyla bu konuda yapılması gerekenlerin olduğunu düşünüyoruz. Gerçekleştirilen bu proje, gelecekte birçok hayatı kurtarmanın yanı sıra depreme karşı daha da duyarlı olmamıza olanak sağlayacaktır. Çocuklarımıza araştırmalarında her türlü bilgi ve desteği sağlamak bizleri mutlu etti. Üniversite olarak bizleri ziyaret etmelerinden gayet memnun olduk. Gazipaşa Ortaokulu Teknoloji Takımı (TT29)’na katılacakları TEKNOFEST Teknoloji Yarışmasında başarılar diliyorum” dedi.

Gazipaşa teknoloji takımından GÜ’ye ziyaret 1
1 / 8
Gazipaşa teknoloji takımından GÜ’ye ziyaret 2
2 / 8
Gazipaşa teknoloji takımından GÜ’ye ziyaret 3
3 / 8
Gazipaşa teknoloji takımından GÜ’ye ziyaret 4
4 / 8
Gazipaşa teknoloji takımından GÜ’ye ziyaret 5
5 / 8
Gazipaşa teknoloji takımından GÜ’ye ziyaret 6
6 / 8
Gazipaşa teknoloji takımından GÜ’ye ziyaret 7
7 / 8
Gazipaşa teknoloji takımından GÜ’ye ziyaret 8
8 / 8
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *