Genç İletişimciler Yarışması’nda 3 proje finalde

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri 34’üncü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışmasında 3 proje ile finale kalmayı başardı. 

Genç İletişimciler Yarışması’nda 3 proje finalde

10’uncu TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması”nda 3 proje ile finale kalma başarısı gösteren İletişim Fakültesi Aydın Doğan Vakfı ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen Genç İletişimciler yarışmada da 3 projesiyle finalde.

En çok öğrencisi finale kalan ikinci üniversite olan Gümüşhane Üniversitesi, Dijital Medya Haberi kategorisinde Şeyda Demirel, Metin Bingöl, Gökhan Çepnioğlu, Zafer Hacıahmetoğlu, Emircan Arslan finale kalırken, haber dalında Emircan Başmıhçılar ve Televizyon Haberi kategorisinde Kadir Kandemir hazırladıkları projelerle finale kalma başarısı gösterdi. Finale kalan öğrenciler ödül almaya hak kazandı.

Dijital Medya Haberi kategorisindeki projenin danışmanlığını İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Medya Merkezi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Kaan Gez, haber dalındaki ve Televizyon Haberi kategorisindeki eserlerin danışmanlığını ise İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Esra Dudu Karaman yürüttü. 

Ödül töreninin aralık ayında İstanbul’da yapılacağı başarıyla ilgili görüşlerini aktaran İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülsüm Çalışır, son günlerde peş peşe gelen iki final haberi ile gururlandıklarını söyledi. Prof.Dr. Çalışır, “Fakültemiz her zaman öncü başarıları ve aldığı ödüllerle adı anılan bir fakülte olma özelliği gösteriyor. İlgili kavramlar anıldığında ilk akla gelen fakülte olma özelliğine sahip olduğumuz için çok mutluyum. Adımızın başarılarla anılması ve bunların ödüllerle taçlandırılması bizleri fazlasıyla onore ediyor. Söz konusu başarılarda katkısı olan, emeği geçen herkesi kutluyorum. Sevgili öğrencilerimizi yürekten tebrik ederken, danışman hocalarımıza da desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan projelerin iki farklı kurum tarafından değerlendirilerek finale kalmasını takdirle karşılayan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Geleneğin şaşmadığını görmek bizleri fazlasıyla gururlandırıyor. Her yıl farklı alanlarda farklı kurumlar tarafından düzenlenen yarışmalarda finale kalma başarısı gösteren ve girdiği yarışmalardan hep ödüllerle dönen fakültemizi tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin ufkunu açarak onlara vizyoner bir bakış açısı geliştirmeleri için gerekli ortamı sağlayan öğretim elemanlarımızı kutluyorum. Öğrencilerimizin katılım sağladıkları hemen her yarışmadan ödülle dönmeleri bizleri çok mutlu ediyor. Bu başarıların katlanarak artması en büyük temennimizdir. Finale kalma başarısı gösteren öğrencilerimizi ve danışman hocalarını da bir kez daha tebrik ediyorum.” 

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2024, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER