Öğrencilere ilk olarak Yiyecek İçecek (F&B) Müdürü Turgut Kır’ın koordinasyonunda otelin genel işleyişi ve bölümlerle ilgili bilgilerin yer aldığı İmera Toplantı Salonunda bir bilgilendirme yapıldı.
Önce kendi kariyerinden ardından otelin genel işleyişinden bahseden Kır, uzun yıllar önemli turizm destinasyonlarında otelcilik sektöründe çalıştıktan sonra memleketi Gümüşhane’ye döndüğünü, Ramada Gümüşhane’nin gelişmesi için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti.
Toplantı organizasyonları, sporcu kafileleri ve diğer gruplarla-etkinliklerle otelin etkili bir şekilde çalıştığından söz eden Turgut Kır, sözü İnsan Kaynakları Müdiresi Menekşe Genç’e devretti.
Otelin istihdam politikasından bahseden Menekşe Genç, öğrencilerden gelen stajla ilgili sorular üzerine Ramada Gümüşhane’ye yapılacak staj başvuruları hakkında bilgiler verdi.
Sonrasında Gıda Mühendisi Duygu Genç öğrencilerle tanışıp oteldeki rolünü anlatarak, gastronomi öğrencilerini yakından ilgilendiren mutfakta gıda hijyeninin nasıl sağlandığından ve gıda mühendislerinin insan sağlığı açısından ne denli önemli bir görevi yerine getirdiklerinden söz etti.
Kat hizmetleri yetkilileri tarafından öğrencilere katların gezdirildiği ziyarette öğrencilere odalar ve temizlik faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.
Öğrencilere Kral Dairesi, Suit Oda, Engelli Odası ve standart odaları gezdiren yöneticiler, sonrasında kat ofislerini ve çamaşırhane alanını gezdirdi, hamam ve spa bölümüne götürüldü. Burada öğrenciler sauna, hamam ve masaj odalarını görüp işleyiş hakkında bilgi aldı.
Yapılan bilgilendirmelerin ardından öğrencilerin otel içindeki bir sonraki durakları restoran ve mutfak oldu. Otelin giriş kısmında yer alan restoran hakkında F&B Müdürü Turgut Kır tarafından bilgilendirilen öğrenciler, beşer kişilik gruplar halinde bonelerini takarak Gıda Mühendisi Duygu Genç koordinasyonunda mutfağı gezip Aşçı Ünal Yağmur’dan mutfağın işleyişini öğrendi. Oteldeki bilgilendirme gezisi gastronomi öğrencilerinin ana çalışma alanı olan mutfağın gezilmesiyle noktalandı.
Öğrenciler ve otel temsilcileri geziden dolayı çok mutlu olduklarını, gezinin öğrencilere önemli katkılar sağladığını belirtirken, ders yürütücüsü Doç. Dr. Savaş Evren ise “Bu tür geziler, öğrencinin sınıf ortamında öğrendiği bilgileri sahada pekiştirmesi ve tüm bölümleriyle birlikte otelin işleyişini anlamaları açısından çok önemlidir. Bu fırsatı bize sunan ve aktardıkları bilgilerle saha gezisini öğrenciler için çok verimli hale getiren Ramada by Wyndham Gümüşhane’nin tüm yöneticilerine ve işletmeci Sayın Zekai Araz’a sonsuz teşekkürlerimi sunarım” dedi.
Öğrencilere uygulama imkânı vermelerinden dolayı Ramada by Wyndham Gümüşhane’ye teşekkürlerini ileten Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise şunları söyledi: “Gastronomi bölümü gibi özellikle uygulama derslerinin ağırlıklı olduğu bölümlerimizde öğrencilerimizi sektör ile yakından buluşturuyoruz. Uygulamanın öğrencilerimiz üzerindeki etkisi büyüktür. Gerek Gümüşhane ve gerekse de Gümüşhane dışında bulunan işletmelere yaptığımız günlük ziyaretlerde işletmelerin işleyişi hakkında bilgileri ilk ağızdan öğreniyoruz. Bu amaçla da öğrencilerimizin gelişiminde büyük katkı sunacak olan saha uygulama gezilerinde emeği geçen Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümü danışman hocalarımızı kutluyorum. Kapılarını bizlere açan Ramada by Wyndham Gümüşhane’nin tüm yöneticilerine ve işletmeci Sayın Zekai Araz’a da teşekkür ediyorum.”
Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2023, 22:29