GÜ'de Amatör Fotoğrafçılar Karma Fotoğraf Sergisi

Gümüşhane Üniversitesi’nde (GŞÜ) “Amatör Fotoğrafçılar Karma Fotoğraf Sergisi” düzenlendi.

GÜ'de Amatör Fotoğrafçılar Karma Fotoğraf Sergisi
Gümüşhane Üniversitesi’nde (GŞÜ) “Amatör Fotoğrafçılar Karma Fotoğraf Sergisi” düzenlendi.

Gümüşhane Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü Grafik Tasarım Programınca organize edilen programda, diriliş, emek, insan ve nostalji gibi değişik konularda çekilmiş fotoğraf çalışmaları sergilendi.

Gümüşhane MYO zemin katta düzenlenen sergiye, Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Kalkışım, GMYO Müdürü Doç. Dr. Abdullah Kaygusuz, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Özgün Kalkışım, Genel Sekreter Mustafa Baytar, üniversite akademik ve idari personeli, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Etkinlikle alakalı açıklama yapan Tasarım Bölümü öğretim elemanlarından fotoğrafçılık dersi sorumlusu Öğr. Gör. Salih Zaman, 2013-2014 akademik yılı bahar dönemi fotoğrafçılık dersi kapsamında yapılan uygulama çekimlerinden seçilen 40 fotoğraflık bir sergi açabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Fotoğrafın çekiliş amacına göre değişen bir iletişim biçimi olduğunu anlatan Zaman, “Fotoğraf, değişik duyguların ifade edildiği, mesajların verildiği, kimi zaman bir hatıra kimi zaman bir sanat eseri kimi zaman da bir belge bir kanıt olarak karşımıza çıkan, gelişen ve değişen teknolojiyle birlikte günlük yaşamın yegane unsurlarından biri durumundadır” dedi.

Zaman, günümüzde artık hemen hemen herkesin mutlaka bir fotoğrafla iç içe olduğunu vurgulayarak, “Aslında fotoğraf çok da anlatılmaz yaşanır desek yeridir. Bir çocukluk ya da bir gökyüzü fotoğrafına baktıklarımızda hissettiklerimiz bize hayatı anlatır. Fotoğrafçı aynı zamanda bir yazardır. Yazar kelimeleri kullanırken fotoğrafçıda görüntüleri, görünenlerin ardındaki görünmeyenleri kullanır. Biz de dönem boyu yaptığımız çalışmalarla doğayı, tarihi, insanı kısacası hayatı anlatmaya çalıştık. Böylesi güzel bir organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2014, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER