Ara
Gümüşhane
Kapalı
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,0786 %0.24
44,2997 %0.2
4.150,62 % 0,32
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane GÜ’de Kadınlar Günü kutlandı

GÜ’de Kadınlar Günü kutlandı

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Gümüşhane Üniversitesindeki kadın çalışanlara Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek tarafından kutlama kartı ve karanfil verildi.

857
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Gümüşhane Üniversitesindeki kadın çalışanlara Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek tarafından kutlama kartı ve karanfil verildi.

Üniversitede her yıl düzenlenen “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” kutlaması bu yıl Covid-19 salgını sebebiyle farklı şekilde kutlandı. Rektörlük makamında düzenlenen bir etkinlikte Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, tüm kadın personeli temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferkan Sipahi, Rektör Danışmanları Doç. Dr. Gülsüm Çalışır, Doç. Dr. Büşra Tosunoğlu ve Rektörlük Sekreteri Tülay Aktaş’a kutlama kartı ve karanfil takdim etti. 

Kadınların toplumda büyük yeri ve önemi olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek yaptığı açıklamalarda şu noktalara değindi: “Kadın haklarının savunulması ve toplumdaki konumlarının iyileştirilmesi, eşit hak ve özgürlüklere sahip olunması adına hepimizin üzerimize düşen görev ve sorumluklarımızı unutmamamız gerekir.  Kadının elinin değdiği her şey anlamlı ve güzel oluyor. Bu nedenle kadınlara her platformda hakkettikleri değerin gösterilmesi gerektiğine inanıyorum. Her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde üniversite olarak tüm kadın çalışanlarımıza ve erkek çalışanlarımızın eşlerine kahvaltı programları düzenliyorduk. Maalesef etkisini halen sürdürmekte olan COVİD-19 salgını nedeniyle bu programı bu yıl gerçekleştiremedik. Bunun yerine kadınlarımıza karanfil ve kutlama mesajı ilettik. Üniversitemizde gerek akademik gerekse de idari kadroda kadın çalışanlarımıza büyük önem veriyor ve onları her konuda destekliyoruz. Gönül isterdi ki kadınlarımıza yönelik psikolojik ve fiziksel şiddet olmasın; ama ne yazık ki hemen her yerde bu ve benzeri olaylarla karşılaşıyoruz. Tüm dünyada olan kadına karşı yapılan her türlü şiddeti tasvip etmiyor ve kınıyoruz. Kadınlarımızın hayatta her alanda başarılı ve eşit şartlarda olması dileğiyle, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en samimi duygularımla kutluyorum.” 
 

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *