GÜ'de Personel ve Öğrencilere 'Çanakkale' Menüsü

Gümüşhane Üniversitesi sosyal tesisleri yemekhanesinde, personel ve öğrencilere 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98. Yıldönümü nedeniyle ücretsiz olarak ‘Çanakkale Menüsü’ verildi.

GÜ'de Personel ve Öğrencilere 'Çanakkale' Menüsü
Gümüşhane Üniversitesi sosyal tesisleri yemekhanesinde, personel ve öğrencilere 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98. Yıldönümü nedeniyle ücretsiz olarak ‘Çanakkale Menüsü’ verildi.

Yağlı buğday çorbası, üzüm hoşafı ve siyah ekmekten oluşan menü GÜ Sosyal Tesisleri yemekhanelerinde öğlen vaktinde ücretsiz olarak öğrenci ve personele dağıtıldı.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünde, sancağını bir kere dahi yere değdirmeyen kahraman ecdadımızın yaşadığı zorlukların daha iyi anlaşılması ve Çanakkale şuurunun yaşatılması için düzenlenen program, GÜ personel ve öğrencileri tarafından memnuniyetle karşılandı.
Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2013, 17:58
YORUM EKLE
YORUMLAR
ysadık
ysadık - 12 yıl Önce

18 mart2013 günü öğlen yemeğinde iletişim fakültesi öğretim elamanlarından yrd.oç.dr fatma nisan ve yrd.doç.dr hasan güllüpunar ın konuğu olduk. meni 18 mart 1918 günkü asker yemeğinin aynısı .yanı yağlı buğday çorbası yarım ekmek ve hoşaf. afiyetle yedik. hasan pir tam yemedi ve 190 lık boyu ile doydum dedi. kendimi test ettim bendede aşırı doyumluk hissi vardı saın nısan ve sayın punarda valla bizde doyduk dedi. bu ilahi bir inanışın insan beynınde meydana getirdiği ulvi bır hısten başk ne olabilir. öğrenciyue sorduk bugünkü yemekle ilgili ne diyeceksin. cevap bugün 18 mart ya.. örgün öğretimle yillarca anlattiğimiz çanakkale destanini beyinlere işlme yöntemi bakimindan uygulama tam başarili oldu. keşke bu denli yaşayarak öğrenmeyi tarihe not düşme adina yapabilseydik. eminimki 70 li yillarin sancilarini gençlerimiz yaşamiyacaklardi diye düşünmekteyim. aziz şehitlerimizi rahmetle aniyorum. ruhlari şad olsun.

SIRADAKİ HABER