GÜ’de uzaktan eğitim için hazırlıklarını tamamladı

Yeni tip Koronavirüs (COVİD-19) salgını dolayısıyla uzaktan eğitim kararı alan ve bu yönde hazırlıklarını tamamlayan Gümüşhane Üniversitesinde uzaktan eğitim bugün başladı.

GÜ’de uzaktan eğitim için hazırlıklarını tamamladı

Yeni tip Koronavirüs (COVİD-19) salgını dolayısıyla uzaktan eğitim kararı alan ve bu yönde hazırlıklarını tamamlayan Gümüşhane Üniversitesinde uzaktan eğitim bugün başladı.

Ön lisans, Lisans ve Yüksek Lisans ile Doktora derslerinin verileceği uzaktan eğitimde Sakarya Üniversitesi’nin (SAÜ) geliştirdiği tamamen yerli olan ‘Uzaktan Eğitim Platformu’ kullanılacak. 

YÖK koordinasyonunda ve TÜBİTAK-ULAKBİM iş birliği ile 15 üniversitenin hizmetine sunulan ve Gümüşhane’nin de içerisinde yer aldığı bu proje kapsamında öğrenciler uzaktan öğretimle yapacakları derslerini bu yerli platform aracılığıyla gerçekleştirecek. 

Yeni eğitim-öğretim yılı ve yapılan düzenlemeler ile ilgili olarak Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şu açıklamalarda bulundu:  “Dünyanın her ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de halen etkisini devam ettiren Koronavirüs (COVİD-19) salgını dolayısıyla Gümüşhane Üniversitesi olarak bazı tedbirler almıştık. Öğrencilerimizin sağlığını ön planda tutarak aldığımız bu tedbirler neticesinde uzaktan eğitim yapma kararının uygun olduğunu düşündük. Bizler için öğrencilerimizin sağlığı öncelikli konularımız arasındadır. Bununla birlikte öğrencilerimizin ayrıca eğitimlerinden de geri kalmamaları için hızlı bir şekilde bazı düzenlemeler yaptık. Bunlardan ilki, uzaktan eğitimde öğrencilerimizden gelen talep üzerine üniversitemizin ‘Ders Bilgi Sistemi’nin Server (Sunucu)’lerini güçlendirmek oldu. Kurduğumuz Server (Sunucu) ile birlikte internet altyapımız iki katına çıktı. Böylelikle öğrencilerimiz daha rahat ve herhangi bir sıkıntı yaşamadan derslerini işleyebilecek. Üniversitemiz kütüphane ve bilgisayar laboratuvarları ile internet alt yapı imkânlarımızın üniversitemiz öğrencileri ve diğer üniversite öğrencilerinin kullanımına açıktır. İstedikleri zaman bu imkânlardan faydalanabilirler. İkincisi olarak da Sakarya Üniversitesi tarafından geliştirilen tamamen yerli ve milli olan ‘Uzaktan Eğitim Platformu’, bu platformu ilk defa kullanacak 15 üniversite arasında yer alıyoruz. Platform 5 ana modülden oluşacak. Platformda, haftalık sanal ders programlarının oluşturulmasını, uzaktan yürütülen eğitim faaliyetlerinin organize edilmesini ve yürütülmesini sağlayan ‘Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS) Modülü’nde yer alacak. Bunun yanı sıra sanal sınıfların video dağıtımı için açık kaynak yazılımlardan yararlanılarak oluşturulan ‘Sanal Sınıf Modülü’, oluşturulan sanal sınıflara kayıtlı tüm öğrencilere duyuruların yapılabileceği ‘Duyuru Modülü’ de yer alıyor olacak. Sistem üzerinden çevrimiçi sınavların organize edilebileceği ‘Çevrimiçi Sınav Modülü’ ve öğrenci devamı, akademisyen/sanal ders yürütülme sayıları gibi raporların sistem üzerinden alınabileceği ‘Raporlama Modülü’ ile de uzaktan eğitim-öğretimin daha kaliteli olacağına inanıyorum” dedi.

Gümüşhane Üniversitesi olarak bu zorlu süreçte öğrencilere kolaylıklar sunmak için tüm akademik ve idari personelle çalışmalara hızlı bir şekilde devam ettiklerini kaydeden Rektör Zeybek, “Öğrencilerimize eğitimin en iyisini ve kalitelisini sunmak adına yeni projeler geliştirip, var olan projelere de katılım sağlıyoruz. Ek olarak, 2020-2021 eğitim-öğretim güz döneminin açılış günü olan 5 Ekim 2020 Pazartesi günü saat 20.00’da üniversitemiz Instagram hesabında gerçekleşecek olan canlı yayına katılım sağlayarak, öğrencilerimizin akıllarında olan sorulara da cevap vereceğim. Bu vesile ile de tüm öğrencilerimize yeni eğitim-öğretim döneminde başarılar diliyorum. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalara katkı sunan akademisyen ve idari personelimize ile birlikte desteklerini bizlerden esirgemeyen tüm Gümüşhane halkımıza da teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER