Gümüşhane basınından çok sert Çakırgöl tepkisi

Gümüşhane'de yayın yapan 4 günlük gazetenin tamamının bugünkü manşeti Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından servis edilen Çakırgöl toplantısı haberi oldu. Manşetlerde Trabzon'a adeta ateş püskürüldü.

Gümüşhane basınından çok sert Çakırgöl tepkisi

Eski Bakan Faruk Nafiz Özak’ın yıllardır ısrarla takip ettiği Çakırgöl projesi için Ankara’da Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun himayesinde gerçekleştirilen toplantı Gümüşhane’de tepkilere neden oldu.

Gümüşhane sınırında olmasına rağmen Trabzonlu bürokratların ve siyasetçilerin kararlar verdiği Çakırgölle ilgili toplantıyı Kuşakkaya Gazetesi "Biz bu işin neresindeyiz?", Gümüşkoza Gazetesi "Hangi yüzle geleceksiniz?", Gümüşkent Gazetesi "Adı bizim Tadı Trabzon'un" ve Olay Gazetesi de "Çakırgöl Projesi toplantısında neden Gümüşhane yoktu" manşetleriyle haberleştirdi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin önceki yıllarda kış mevsimine doğru bir gece yarısı gizlice devasa iş makineleriyle operasyon yaparak yıllar önce gölün ortasına bağlanan içme suyu borusunun çapını büyütüp yükselttiği Çakırgöl için Gümüşkent gazetesi haberin yorumunda "Gümüşhane il sınırları içinde bulunan ve sağladığı tüm güzelliklerden sadece Trabzon'un faydalandığı Çakırgöl için kış turizmi projesi için toplantı düzenlendi. Gümüşhane'den hiçbir yetkilinin davet edilmediği toplantıda alınan karar göre Gümüşhaneli yetkililer sadece proje için sadece onay imzaları için lazım olacak" ifadelerini kullanırken, Olay Gazetesi ise Gümüşhane'den hiçkimsenin toplantıya çağrılmamasına tepki göstererek Çakırgöl'ün Trabzonlular tarafından sahiplenilmesi endişesini ön plana çıkardı.

Eski Bakan Faruk Nafiz Özak'ın yıllardır yapmak için çaba gösterdiği, Bayındırlık ve İskan Bakanı olduğu 2007 yılında bölgeye gelerek incelemelerde bulunduğu, Resmi Gazete’de Trabzon Çakırgöl Turizm Merkezi olarak Bakanlar Kurulu Kararı çıkarttırıp tepki üzerine bir süre sonra aynı kararı Gümüşhane Çakırgöl Turizm Merkezi şeklinde çıkarttığı Çakırgöl konusunun Trabzon’un bu tavrı yüzünden tıpkı Kürtün ilçesine bağlı Kırgeriş, Bağlama ve Damlı Köylerinin arazilerinin bir gecede Trabzon’a bağlanması konusunda olduğu gibi iki şehrin arasını açacağı tahmin ediliyor.

İşte o manşetler:

Bahse konu ilgili haberin ekran görüntüsü:

https://trabzon.bel.tr/Icerik?id=cakirgol-kis-turizm-merkezi-icin-yol-haritasi-belirlendi


 

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2024, 12:11

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mecit KURTARAN
Mecit KURTARAN - 7 ay Önce

Yazıklar olsun güzel Gümüşhane'min siyasilerine ve kendini Gümüşhane'nin akil insanları sananlara. Trabzon gelmiş senin toprağını sana sormadan sahiplenmiş suyunu almış birde şimdi kayak tesisi kuracakmış. Bizim siyasiler ve akil insanlar da seyrediyor. Ya bu ilin kaymağını yiyenler, akil insanlar, siyasiler nerdesiniz, kimden korkuyorsunuz. Bu topraklar Gümüşhane'nin trabzon nasıl senin toprağına sahip çıkar. Kürtünün köylerini aldılar şimdide çakırgölü alırlar en sonunda Gümüşhane'yide trabzona bağlarsınız ve mutlu olursunuz. Yazıklar olsun başka bir şey diyemiyorum. Gümüşhane siyasilerine ve sivil toplum kuruluşları ve akil insanlarına yazıklar olsun.

Gümüşhaneli Vatandaş
Gümüşhaneli Vatandaş - 7 ay Önce

Yukarıdaki haber ile ilgili olarak "Gümüşhaneli Vatandaş" olarak bizim ve kamuoyunun bilgilendirilmesi gereken sorularımız bulunmaktadır:
1. Haberde geçen ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı sitesinde yayımlanan resmi bilgilendirmeye göre (https://www.trabzon.bel.tr/Icerik?id=cakirgol-kis-turizm-merkezi-icin-yol-haritasi-belirlendi) resmi açıklaması Trabzon’un ve bölgenin en önemli katma değeri olan turizm alanında önemli bir sıçrama tahtası olarak görülen Çakırgöl Kış Turizm Merkezi Projesi haritası ile belirtilen yerler ve proje hangi ilerin sınırları içerisindedir?
2. Söz konusu proje kapsamında kurulması planlanan "Çakırgöl Turizm Merkezi Yönetim A.Ş." Trabzon Belediyesinin iştiraki olacak olan bir şirket midir?3. Ankara'da yapılan toplantıda belirlenen yol haritasında Trabzon’un ve bölgenin turizmini dört mevsime yayacak proje için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu himayesinde gerçekleştirilen toplantıya Trabzon'a ait yukarıdaki haberde isimleri ve unvanları belirtilen eski bakan, milletvekilleri diğer heyet üyeleri katılıp yol haritası belirlenirken Gümüşhane adına hiç bir düzeyde temsilin olmaması nedendir?
4. Toplantı sonunda belirlenen yol haritasına göre, Trabzon Valiliği, Gümüşhane Valiliği ve diğer kurumlarla yapılacak istişare ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Gümüşhane İl Özel İdaresi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası, DOKA ve DOKAP ortaklığında Çakırgöl Turizm Merkezi Yönetim A.Ş. adında bir konsorsiyum kurulması için görüşme yapılarak işlemlere başlanacak olan bu durumdan Gümüşhane'nin üst düzeyde:Valilik, Milletvekilleri, Belediyeler ve STK'lar haberdar mı?
5. Haberde "Proje, bölgenin turizm potansiyelini artırmakla kalmayacak, aynı zamanda yılın dört mevsimi boyunca turizm imkanları sunarak bölge ekonomisine canlılık katacak" deniliyor. Gümüşhane esnafının bu projeden faydalanmasına yönelik; yol, güzergah, konaklama vs. yatırımlar planlandı mı? Proje sadece Trabzon'a mı aittir?

Ergin Karaçengel
Ergin Karaçengel - 6 ay Önce

Yıllardır su sıkıntısı çeken Gümüşhane için biz bu bölgeden niçin su getirmeyi düşünmemişiz, Geçen yıl bazı köylerimiz Trabzon a verilirken şimdi de su kaynakları alınıyor, hem de gece yarısı operasyonlarıyla.

SIRADAKİ HABER